Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Hoe een pathologierapport schrijven?

Is de kans groot dat uw ziekenhuis al een goede spreadsheet heeft voor een pathologierapport
Als u in een ziekenhuis werkt, is de kans groot dat uw ziekenhuis al een goede spreadsheet heeft voor een pathologierapport.

Veel ziekenhuizen zijn verplicht om een pathologieverslag af te geven bij het diagnosticeren van patiënten met hun aandoening. Het is over het algemeen een rapport dat een diagnose bevat met de zeer grove beschrijving van de delen van het lichaam die de arts heeft onderzocht. Pathologierapporten moeten compleet zijn met alle noodzakelijke informatie die de patiënt heeft om hem op de hoogte te houden en op de hoogte te houden van wat zijn diagnose is en alles inclusief de procedure die hem is aangedaan. Als u in een ziekenhuis werkt, is de kans groot dat uw ziekenhuis al een goede spreadsheet heeft voor een pathologierapport. Het enige wat u hoeft te doen is de lege velden en de nodige informatie in te vullen die het pathologieverslag nodig heeft. Als uw ziekenhuis geen gestandaardiseerd spreadsheet heeft, kunt u het programma Microsoft Word gebruiken om dit rapport klaar te krijgen. Om een goed pathologieverslag te schrijven, moet u deze tips volgen:

  • Het allereerste dat u moet doen, is alle informatie opschrijven van de patiënt die u heeft onderzocht en waarvoor u het rapport schrijft. Schrijf de volledige naam inclusief de middelste naam voor het geval de naam van de patiënt gebruikelijk is. Het zal de naam van elke patiënt van elkaar onderscheiden en het zal voor de verpleegkundigen en artsen gemakkelijker zijn om uw pathologierapport te vinden en te openen. Vergeet niet de vragende arts aan te duiden om er zeker van te zijn dat uw pathologieverslag de juiste mensen bereikt als u er klaar mee bent.
  • Scan de pathologie-spreadsheet zorgvuldig en begin helemaal bovenaan en werk naar het einde van het rapport toe. Het is veel beter om georganiseerd te zijn bij het schrijven van uw pathologieverslag om te voorkomen dat u belangrijke items mist. Als u ongeorganiseerd bent en van het ene item naar het andere item overslaat, is er een neiging dat u uw rapport door elkaar haalt en de mogelijkheid om van diagnose te veranderen niet uit te sluiten, wat een groot effect zal hebben op de juiste gezondheid en medicatie van uw patiënt.
    Veel ziekenhuizen zijn verplicht om een pathologieverslag af te geven bij het diagnosticeren van patiënten
    Veel ziekenhuizen zijn verplicht om een pathologieverslag af te geven bij het diagnosticeren van patiënten met hun aandoening.
  • Typ een korte geschiedenis van de toestand van uw patiënt, gevolgd door uw diagnose van de ziekte. U moet heel goed eerst de diagnose in een eenvoudige zin specificeren voordat u verder gaat met uitleggen waarom u tot die conclusie bent gekomen. Schrijf altijd de beschrijving van de aandoening op en welke procedure u heeft gevolgd om de aandoening te genezen. Wees heel specifiek in je woorden en wees heel duidelijk en beknopt en vermijd het schrijven van erg lange zinnen.
  • Vergeet niet uw handtekening en uw volledige gegevens aan te brengen op de daarvoor bestemde plaatsen voor de patholoog. Uw gegevens zijn essentieel voor de artsen die uw rapport gaan gebruiken, zodat zij kunnen nagaan waar ze vragen kunnen stellen als er dingen in het rapport staan die hen niet duidelijk zijn.

Meestal kunnen sommige artsen debatteren over een pathologieverslag, dus het is belangrijk om altijd beschikbaar te zijn voor enige discussie. Onthoud altijd dat u niet vergeet om aan te geven welk type tests u voor de patiënt hebt uitgevoerd en de bijbehorende diagnose. Het zou een effectief rapport zijn als u volledig en duidelijk bent in details.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail