Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Hoe kies je een journalistieke school?

De juiste school opent deuren voor je toekomstige journalistieke carrière
De juiste school opent deuren voor je toekomstige journalistieke carrière.

Een opwindende carrière in de journalistiek wacht op u, maar u bevindt zich in een dilemma over naar welke journalistieke school u moet gaan. De juiste school opent deuren voor je toekomstige journalistieke carrière. De meeste scholen hebben een positie in de journalistieke gemeenschap vanwege hun expertise in een bepaald soort journalistiek. De naam van de school waar je afstudeert, kan je eerste baan als journalist maken of breken, maar het hangt allemaal af van je voorliefde voor het vak.

Ten eerste moet u uw geld in overweging nemen. Denk erover na om je onderwijscarrière te beginnen aan een community college voordat je overstapt naar een universiteit. U kunt veel geld besparen door deze route te volgen. Het is dwaas om geld uit te geven aan grote journalistieke scholen als je het niet kunt betalen. Veel succesvolle journalisten van onze tijd gingen tenslotte naar minder bekende scholen en deden het prima.

Goed oefenterrein

De stedelijke oerwouden hebben meer beats dan de landelijke outback. Dit is een goed oefenterrein voor elke aspirant-journalist die het soort nieuws over stadsbelangen wil verslaan. Zorg ervoor dat uw school in de buurt is van het soort nieuws dat u wilt bespreken. Het schoolcurriculum moet zijn studenten een tastbaar journalistiek programma bieden en geen algemene communicatiesyllabus. Het moet zo worden aangepast dat de studenten na hun afstuderen voorbereid zijn op de echte praktijk.

Afgezien van academici, moet je kijken of de school het soort apparatuur heeft dat je gaat gebruiken tijdens het volgen van je hoofdvak. Het moet een studentenkrant hebben of een vorm van studentenjournaal via radio of televisie. Hierdoor kunt u uw handen uit de mouwen steken op het echte journalistieke werk. Uw school heeft moderne faciliteiten nodig om het hoofd te kunnen bieden aan de snelle veranderingen in media-apparatuur. Natuurlijk zijn er geweldige leraren in overvloed, maar met slechte hardware kan geen les zo vaak worden gebruikt.

Echte praktische ervaring

Maar u bevindt zich in een dilemma over naar welke journalistieke school u moet gaan
Een opwindende carrière in de journalistiek wacht op u, maar u bevindt zich in een dilemma over naar welke journalistieke school u moet gaan.

De meeste scholen plaatsen de biografieën van hun huidige faculteit meestal op hun officiële websites. De meesten van hen hebben een postdoctorale opleiding, maar kunnen ze de juiste boodschap overbrengen? Kijk of ze nieuwe kennis kunnen bijdragen aan uw toekomst als journalist. Kijk naar degenen met echte praktische ervaring of degenen die bekend zijn met de feitelijke journalistieke praktijk.

Controleer bij de juiste autoriteiten of de school is geaccrediteerd door de plaatselijke Raad voor Journalistiek en Massacommunicatie. Je moet een Bachelor of Journalism-diploma behalen en niet het Bachelor of Arts-diploma op niet-geaccrediteerde scholen wanneer je afstudeert.

Beslis ten slotte wat voor soort carrière in de journalistiek u zou willen nastreven. Zoek er een die de eerste paar jaar een beetje van alles biedt, zodat je je keuzes kunt ordenen. Zoek een journalistieke school met een brede band in de branche, zodat je na je afstuderen hoogstwaarschijnlijk een baan zult vinden.

Lees de richtlijnen goed door voordat u op zoek gaat naar de journalistieke school die bij u past. Creëer een mentaliteit dat het vinden van er een je eerste beat zal zijn en dat je zeker de juiste zult vinden voor jouw soort journalistiek.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail