Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Hoe een scenario verkopen?

Om te overleven in de stad moet de scenarioschrijver weten wat hij nodig heeft
Om te overleven in de stad moet de scenarioschrijver weten wat hij nodig heeft.

In de wereld van vandaag, achter elke grote cinema epische om uit te komen in de zomer bioscoop fest is een groot regisseur. En achter elke grote bioscoopregisseur die een theatraal epos maakt, schuilt een briljant scenario. Je moet je afvragen wat er nodig is om die legende van een scenario te schrijven en uit te voeren. Maar nog belangrijker: hoe u ervoor zorgt dat de mensen die ertoe doen, in uw woorden geloven.

Het juiste gereedschap wordt de droom van de schrijver werkelijkheid
Met de juiste wapens en het juiste gereedschap wordt de droom van de schrijver werkelijkheid.

Bijna, zo niet alle, geloven dat ze een scenario kunnen schrijven en maken. Maar niet iedereen die een scenario bij de hand heeft, krijgt die kans van de Hollywood-koper. Deze zomer, winter, lente of herfst, zal één scenario worden gegeven dat eenmalige kans om te worden geproduceerd als de schrijvers maar wisten hoe. Hier zijn enkele tips voor het verkopen van een scenario.

  • Casting Call Een schrijver. Een verlangen. Om te overleven in de stad moet de scenarioschrijver weten wat hij nodig heeft. Met de juiste wapens en het juiste gereedschap wordt de droom van de schrijver werkelijkheid. Maar voordat dat gebeurt, moet de schrijver een paar dingen voorbereiden voordat hij die pitch maakt. Het eerste lid van de voorbereidingscast is de logline. Een logline is een beschrijving van drie tot vier zinnen die de plots, de hoofdpersonen en het belangrijkste conflict in het scenario vertelt. Dit moet goed worden geschreven. Wees creatief en gedetailleerd in het uitgangspunt, maar onthul nooit de belangrijke wendingen. Het volgende is het concept van de synopsis van je scenario. Dit is een beknopte en duidelijke versie van je scenario. En tot slot, ken uw verhaal uit uw hoofd. Wees bereid om het verhaal met passie te vertellen. Zo,als je de kans krijgt om te spreken voor de mensen die ertoe doen, kun je echt tot hun verbeelding spreken.
  • U zou enkele mensen moeten kennen die sommige mensen kennen. Nu je helemaal klaar bent om dat scenario te verkopen, moet je weten aan wie je het moet verkopen. Neem contact op met verschillende productiebedrijven en zelfs enkele filmstudio's. Vraag hen wie het scenario moet geven dat je hebt geschreven. In sommige gevallen moet u via een makelaar gaan om uw scenario te verkopen. De agent kan u connecties geven die u zich alleen maar kunt voorstellen.
  • Toen je Sally ontmoette. Je ontmoet mensen met een reden. Gebruik ze. Het is beter dat een persoon die je kent, of in ieder geval een persoon die je vriend kent, degene is die het scenario levert. Ongevraagde inzendingen hebben de vervelende gewoonte om te worden verwaarloosd. Dus, als je denkt dat jouw scenario het is, doe dan een stapje extra om het af te leveren.
  • Volledige speelfilm of indie-short? Het scenario moet netjes worden gecategoriseerd. Normale films draaien ongeveer 100 tot 140 pagina's.
  • Absoluut misschien. Zorg ervoor dat uw scenario perfect is geschreven. Blijf de grammatica en spelling controleren. Typefouten zijn niet welkom in Hollywood. Vraag een redacteur om je script te bekijken. Zorg ervoor dat u de juiste informatie op de eerste pagina zet. Dit omvat uw naam en contactgegevens.
  • Doe mee met de race. Er zijn een aantal producers die wedstrijden houden voor het volgende beste scenario buiten het Hollywood-circuit. Dit is de kans voor nieuwe scenarioschrijvers zoals jij. Een goed voorbeeld is het Greenlight-project van Matt Damon en Ben Affleck.

In een wereld waar iedereen een verhaal heeft, moet je stem opvallen. Schrijf goed en verstuur je scenario op de juiste manier.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail