Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Hoe de inflatieaanpassing te berekenen?

Vermenigvuldigt u het factoringgetal met het jaar waarvoor u een inflatiecorrectie wilt berekenen
Om een indexcijfer te krijgen, vermenigvuldigt u het factoringgetal met het jaar waarvoor u een inflatiecorrectie wilt berekenen.

Inflatie is het tarief van verhoogde prijzen voor artikelen en diensten die zijn opgenomen in de CPI, of consumentenprijsindex. Berekenen voor een inflatiecorrectie van een bepaald type goederen of dienst betekent berekenen hoeveel de prijs is gestegen. Berekenen voor inflatiecorrectie is een goede manier om te weten hoeveel meer u moet betalen voor producten of diensten die u regelmatig koopt of waarvan u gebruikmaakt.

Fruit vinden op de site van Bureau of Labor Statistics
U kunt de inflatie van groenten en fruit vinden op de site van Bureau of Labor Statistics.

Hieronder staan de stappen die u moet nemen bij het berekenen van de inflatiecorrectie.

  • Ontdek de prijs van het artikel voor het eerste jaar. U hebt de prijs van het product of de dienst waarvoor u de inflatiecorrectie berekent, nodig om de inflatiecorrectie voor de volgende jaren te berekenen. Stel dat u de inflatiecorrectie van groenten en fruit wilt berekenen en de prijs is 2,20€. Let op de prijs van het product.
  • Ontdek het inflatiepercentage voor het eerste jaar. U kunt de inflatie van groenten en fruit vinden op de site van Bureau of Labor Statistics. Op de site van het Bureau of Labor Statistics staan de inflatiepercentages van alle producten die onder de CPI worden geregistreerd. U kunt verschillende inflatie- of deflatiepercentages vinden onder het tabblad database en tabellen bovenaan de website. Het inflatiecijfer voor een bepaald type goederen of dienst kan u helpen een schatting te maken van het inflatiepercentage voor het eerste jaar.
  • Volg de formule om een factoringgetal te bepalen. Ervan uitgaande dat het inflatiecijfer voor de komende 5 jaar voor groenten en fruit% 2,1 is. Deel dat percentage door 100 en tel er 1 bij op. In het voorbeeld dat we hebben gebruikt, deel je 2,1 door 100, wat een resultaat oplevert van 021. Je voegt dan 1 toe aan het resultaat, wat je 1.021 geeft. Dit is uw factoringnummer.
  • Krijg een indexnummer. Om een indexcijfer te krijgen, vermenigvuldigt u het factoringgetal met het jaar waarvoor u een inflatiecorrectie wilt berekenen. Daarom, als u wilt berekenen voor de inflatiecorrectie van groenten en fruit op% 2,1, en het factoringgetal dat u kreeg was 1,021 door de formule in stap 2 te volgen, vermenigvuldigt u 1,021 met 5, wat het aantal jaren van inflatiecorrectie is je bent aan het berekenen. U krijgt 5.015, wat uw indexnummer is.
  • Vermenigvuldig de productprijs met het indexcijfer. Om erachter te komen hoeveel groenten en fruit de komende vijf jaar zullen kosten, vermenigvuldigt u de kosten van het product met het indexcijfer. In het gebruikte voorbeeld bedragen de kosten van groenten en fruit 2,20€. Vermenigvuldig 3 met 5.015, wat het indexcijfer is. Het resultaat is 15.045, wat de kosten zijn van groenten en fruit in de komende 5 jaar met een inflatiepercentage van 2,1.

Effectief financiën toewijzen

Als u de bovenstaande stappen volgt, krijgt u de inflatiecorrectie voor een bepaald type artikel of dienst in de komende jaren. Door te berekenen voor inflatiecorrectie, kunt u effectief financiën toewijzen voor een bepaald type item of dienst. U kunt ook inschatten of uw inkomsten voldoende zijn om dat product of die dienst te kopen of er gebruik van te maken. Berekenen voor inflatiecorrectie is een van de vele manieren waarop u uw inkomsten voor de komende jaren effectief kunt budgetteren en sparen.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail