Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Hoe afgebroken verf te repareren?

Om de verf te helpen vasthouden
Na het aanbrengen van de spackling-compound, is het volgende dat u moet doen het oppervlak schuren om ervoor te zorgen dat het vlak is en om de verf te helpen vasthouden.

Er is niets zo frustrerend als het zien van een beetje verf afgestoken van je prachtig geschilderde muur of auto. Afgebroken verf maakt het oppervlak vaak lelijk en het aanbrengen van nieuwe verf zonder zorgvuldige maatregelen te nemen, zal de zaak alleen maar erger maken. Dus voordat u een hand op het penseel legt en schildert, moet u in plaats daarvan deze stappen nemen om ervoor te zorgen dat u het juiste doet en niet alleen de chip op uw oppervlak verergert:

1. Maak het afgestoken gebied schoon.

Losse verf liegen

Uw afgestoken verf is net als een wond, dus voordat u het gebied dat is bekrast of afgestoken opnieuw schildert, moet u het gebied eerst schoonmaken. Het heeft geen zin om een nieuwe laag aan te brengen als er nog losse verf in de buurt ligt, omdat dit in de toekomst nog meer kan schilferen en afbrokkelen. Gebruik een plamuurmes om de afgebladderde verf glad te strijken en zorg ervoor dat er geen losse verf uit het oppervlak steekt.

2. Verwijder roest en andere deeltjes die ervoor kunnen zorgen dat u een nieuwe verflaag niet kunt aanbrengen.

Verwijderde deeltjes

Roest voorkomt vaak dat verf aan het oppervlak blijft kleven. Zorg er dus voor dat u, voordat u een nieuwe verflaag aanbrengt, deeltjes zoals roest en stof van het oppervlak heeft verwijderd.

3. Breng een spacklingpasta aan.

Bij het aanbrengen van nieuwe verf zul je merken dat het pas geverfde deel een beetje opgetild of hoger komt te liggen dan de rest van het oppervlak. Voor dit doel is de spackling-compound gemaakt, omdat deze de verf vlak maakt en de verf egaliseert zodat het hele oppervlak vlak is. Gebruik een plamuurmes bij het aanbrengen van de spackling.

4. Schuur het oppervlak.

Kun je nu beginnen met het aanbrengen van de verf op het afgestoken gebied
Nadat je alles hebt gedaan, kun je nu beginnen met het aanbrengen van de verf op het afgestoken gebied.

Na het aanbrengen van de spackling-compound, is het volgende dat u moet doen het oppervlak schuren om ervoor te zorgen dat het vlak is en om de verf te helpen vasthouden. Begin met een zeer ruw schuurpapier om ongewenste deeltjes te verwijderen, en ga verder met een zachtere om het oppervlak glad te strijken. Schuur het omliggende deel niet te veel, want dan kunnen ook die delen worden afgebroken.

5. Verwijder losse verf in andere delen.

Geverfd oppervlak werkt

Het heeft geen zin om afgebladderde verf in het ene gebied te repareren om in een ander gebied wat spaanders te verwijderen. Onthoud dat uw geverfde oppervlak zich gedraagt alsof het slechts één groot stuk verf eroverheen is, dus een chip in een ander gebied kan mogelijk erger worden en ook andere gebieden aantasten. Als je één onderdeel repareert, repareer dan alles om ervoor te zorgen dat je oppervlak niet meer schilfert.

6. Breng een primer aan op het oppervlak.

Door een primer op het oppervlak aan te brengen, bereid je de spackling compound voor om te schilderen, zodat de verf langer aan het oppervlak blijft plakken. Doe dit voordat je verf aanbrengt en je hebt een egale muur die in de nabije toekomst niet zal breken.

Nadat je alles hebt gedaan, kun je nu beginnen met het aanbrengen van de verf op het afgestoken gebied. Gebruik twee lagen voor maximale veiligheid, zodat de verf niet snel zal afbladderen. Na het aanbrengen van de verf kunt u ervoor kiezen om afwerkingswas of polijstmiddel aan te brengen om de verf volledig te verzegelen en schade in de toekomst te voorkomen.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail