Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Hoe een auto in te ruilen voor een auto met een lagere waarde?

De fysieke uitstraling van uw auto heeft veel invloed op de inruilwaarde
De fysieke uitstraling van uw auto heeft veel invloed op de inruilwaarde.

Het inruilen van uw auto is misschien gemakkelijker dan het zelf verkopen, maar er zijn factoren waarmee u rekening moet houden voordat u met dealers onderhandelt.

  1. Laat uw auto grondig reinigen en conditioneren. Dealers bekijken uw auto gedetailleerd. De fysieke uitstraling van uw auto heeft veel invloed op de inruilwaarde. Voordat u uw auto inruilt, moet u deze in- en uitruimen, of deze nu oud of bijna nieuw is. Laat het interieur stofzuigen en als je rookt, zorg er dan voor dat je de geur van rook uit de auto haalt. Een rokersauto heeft doorgaans een lagere inruilwaarde. Controleer de transmissie, banden, vloeistofpeilen, lak, enz. Zoek naar items die moeten worden gerepareerd of vervangen: lenzen, koplampen, voorruiten en andere onderdelen die goed zichtbaar zijn Vergeet niet dat dealers zullen nadenken over de reparatiekosten voordat ze uw auto kunnen doorverkopen. Dus voor elke kras, deuk of beschadiging die de dealer ziet, wordt een aftrekpost gegeven op het bedrag dat ze voor uw auto zullen betalen. Wat betreft de banden, zorg ervoor dat er nog wat draad op de banden zit, aangezien dit ook de inruilwaarde van uw eenheid zal beïnvloeden.
  2. Bepaal de kilometerstand van uw voertuig. Ruil indien mogelijk uw auto in voordat de kilometerteller weer een stap van tienduizend mijl verandert. Kilometerstand is een andere kritische factor die de inruilwaarde beïnvloedt. Dealers kunnen via CARFAX automatisch de geschiedenis van uw auto raadplegen.
    Voordat u uw auto inruilt
    Voordat u uw auto inruilt, moet u deze in- en uitruimen, of deze nu oud of bijna nieuw is.
  3. Bepaal de waarde van uw auto. U kunt dit doen door een aantal dealers te bezoeken en uw auto te laten taxeren. Dealers baseren de prijs op basis van de staat van uw auto, de leeftijd en vele andere factoren. U kunt de advertenties van lokale kranten raadplegen om de prijzen op de lokale markt te controleren. Een andere manier is door gebruik te maken van onderzoekstools die beschikbaar zijn op internet, waar u specifieke informatie over uw auto moet invullen, zoals merk, model en dergelijke. Veel dealers gebruiken het Kelly Blue Book als uitgangspunt om naar zowel de inruilwaarde als de voorgestelde verkoopwaarde te kijken hoewel hun beslissingen nauwelijks van deze bron afhangen. Verzamel zoveel mogelijk bronnen om u te helpen bij het bepalen van een eerlijke en realistische vraagprijs voor uw voertuig.
  4. Bepaal wat u kunt verwachten. Als u uw auto inruilt bij een dealer, kunt u verwachten dat u het in de groothandel verkoopt. De groothandelswaarde van uw voertuig is ongeveer de prijs die u krijgt op een dealerveiling, die duizenden minder kan zijn dan de verkoopprijs. De dealer biedt u misschien zoveel minder dan uw auto waard is, maar begrijp dat de dealer erover denkt dollars uit te geven om eventuele problemen met uw auto op te lossen om deze met winst te verkopen. Daarom is het belangrijk om uw auto in goede staat te houden. Als het goed wordt onderhouden, krijgt u waarschijnlijk een hogere inruilwaarde. Desalniettemin mag u verwachten dat de waarde die dealers bieden over het algemeen lager is dan het bedrag dat u zou kunnen krijgen als u uw auto zelf verkoopt. Dat is waar - maar u bespaart wel veel tijd, moeite en gedoe na de verkoop.

Laat de dealer zijn eerste zet doen en wees dan bereid om te onderhandelen. Als u denkt dat de waarde te mooi is om waar te zijn, wees dan op uw hoede. Houd er rekening mee dat dealers nauwelijks de beste deal zouden bieden. Ga voor wat eerlijk is en neem uw beslissing pas als u zeker weet dat u die krijgt.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail