Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Hoe een Moen-kraan vervangen?

Dus als u een Moen-kraan moet vervangen
Dus als u een Moen-kraan moet vervangen, volg dan zorgvuldig en grondig de onderstaande stappen.

Een van de meest vooraanstaande en meest succesvolle fabrikanten zijn van een verscheidenheid aan kranen voor het gewone huishouden in Europa staat Moen bekend om zijn zeer duurzame en zeer effectieve kranen. Net als andere in zijn soort kunnen kranen echter nog steeds last hebben van slijtage die vrijwel alles aantast. Soms is dit te wijten aan een bepaalde mate van achteruitgang die een kraan met een lange levensduur kan aantasten. Andere keren kunnen er lekken ontstaan door de vervorming van de O-ring van de kraan. Hoe dan ook, zelfs kranen die door Moen zijn vervaardigd, kunnen nog steeds verslechteren en zullen op een gegeven moment moeten worden vervangen. Maar dan is Moen ook in deze situaties de ideale kraan, omdat hij zo is ontworpen dat hij gemakkelijk te verwijderen en te vervangen is (en wordt geleverd met een eigen reparatieset als u deze samen met de kraan had gekocht).

Onzorgvuldig gebruik

Zodat u de Moen-kraan veilig kunt verwijderen
Lokaliseer het en draai aan de klep om het water af te sluiten, zodat u de Moen-kraan veilig kunt verwijderen.

Dit artikel geeft de stappen die u kunt volgen om een Moen-kraan op de juiste manier te vervangen, want zelfs als het gemakkelijk genoeg is, wordt het nog steeds niet aanbevolen voor iemand die weinig ervaring heeft met het omgaan met deze projecten. Veel complicaties kunnen ontstaan door onzorgvuldig omgaan met de kraan en de leidingen, daarom is het beter om veilig te zijn dan sorry. Dus als u een Moen-kraan moet vervangen, volg dan zorgvuldig en grondig de onderstaande stappen:

  • Wat je nodig hebt om een moen-kraan te vervangen. Zoals hierboven vermeld, is het vervangen van een Moen-kraan niet zo moeilijk. Het enige dat u nodig heeft, zijn de benodigde onderdelen van uw vervangende Moen-kraan, een kruiskopschroevendraaier, een platte schroevendraaier en een verstelbare tang. Zodra u alles heeft wat u nodig heeft, kunt u doorgaan naar de volgende stap.
  • Schakel de watertoevoer uit die op uw kraan is aangesloten. De watertoevoer wordt aangesloten op een klep, die aan het zicht onttrokken is. Lokaliseer het en draai aan de klep om het water af te sluiten, zodat u de Moen-kraan veilig kunt verwijderen.
  • Verwijder voorzichtig de moen-kraan. Dit doet u door eerst uw platte schroevendraaier te gebruiken om de indexplaat los te maken, die het midden van de handgreep van de kraan is. Dit zou de schroef moeten blootleggen die u kunt verwijderen met uw kruiskopschroevendraaier. Als je dat eenmaal hebt gedaan, kun je de hendel nu zonder poespas verwijderen. Met het handvat verwijderd, kunt u nu de moer aan de bovenkant van de kraan verzorgen, die u kunt verwijderen met de verstelbare tang. Ten slotte kunt u, nog steeds met behulp van uw tang, de hele kraan eruit halen door deze omhoog te trekken.
  • Wat te doen om de kraan te vervangen. Deze stap is praktisch hetzelfde als de bovenstaande stap, alleen deze keer; je doet het in omgekeerde volgorde. Begin met het aansluiten van de nieuwe kraan en draai vervolgens de moer vast. Bevestig het handvat met je schroevendraaier, sluit de indexplaat aan en klaar is Kees!

Gefeliciteerd, je hebt met succes je Moen-kraan verwijderd en vervangen. Dat was nu niet zo moeilijk, toch? Als u deze stappen in gedachten houdt, kunt u de volgende keer dat er iets soortgelijks gebeurt dit zelf doen zonder enige hulp.

Verwante artikelen
  1. Hoe een toilet vervangen?
  2. Hoe een toiletflens vervangen?
  3. Hoe te solderen?
  4. Hoe een buitenkraan vervangen?
  5. Hoe een terugslagklep selecteren en kopen?
  6. Hoe problemen met waterbronpompen oplossen?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail