Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Hoe maak je een badkamer ijdelheid uit een oud dressoir?

De gootsteen kan in het midden of aan één kant van het dressoir worden geplaatst
De gootsteen kan in het midden of aan één kant van het dressoir worden geplaatst.

Een oud dressoir kan nog steeds nuttig worden gebruikt in plaats van te worden opgeborgen of weggegooid. Met wat aanpassingen en een mooie verfbeurt kun je van een oud dressoir een badkamermeubel maken, compleet met veel opbergruimte voor de talloze items die een badkamerblad kunnen vervuilen. Hieronder staan de stappen voor het maken van een badkamermeubel uit een oud dressoir.

 • Kijk hoe de gootsteen in het dressoir past. De gootsteen kan in het midden of aan één kant van het dressoir worden geplaatst. De positie is afhankelijk van waar de gootsteen zich bevindt. Kopieer de vorm van de gootsteen en plaats deze bovenop het dressoir. Verkrijg de meting voor sanitaire aansluitingen en breng de metingen over naar de achterkant van het dressoir. Controleer nogmaals alle afmetingen en de vorm van de gootsteen voordat u het dressoir snijdt. Boor een gat bovenop het dressoir en gebruik een decoupeerzaag om de vorm van de gootsteen uit te snijden. Snijd op deze manier ook de gaten voor de water- en afvoerleidingen uit.
 • De bovenste laden van het dressoir moeten mogelijk worden verwijderd om ruimte te maken voor de onderkant van de gootsteen en de afvoerpijp. Scheid de ladedelen van de ladezijden. U hebt de ladezijden nodig om de ruimtes te bedekken die voorheen door de laden werden ingenomen. U kunt de ladezijden permanent aan het dressoir bevestigen of u kunt zoeken naar kleinere metalen gaasbakken die in de holtes passen en deze aan de achterkant van de ladezijden bevestigen. Verbind de ladezijden met het dressoir met neerklapbare scharnieren.
 • Draai het water uit de hoofdbron. Verwijder de kraanarmaturen, maak de afvoerpijp los en verwijder de gootsteen. Schuur het dressoir om oude verf lichtjes te verwijderen. Gebruik emailverf om het dressoir opnieuw te schilderen. Plaats elke decoratie die u aan het dressoir wilt toevoegen voordat u het op zijn plaats installeert. Emailverf beschermt het dressoir tegen de vochtigheid in de badkamer. Als de dressoirverf nog in goede staat is en u deze wilt behouden, spuit dan het dressoir in met polyurethaan. Het zal kleine scheurtjes dichten en het hout beschermen.
  Hieronder staan de stappen voor het maken van een badkamermeubel uit een oud dressoir
  Hieronder staan de stappen voor het maken van een badkamermeubel uit een oud dressoir.
 • Als je een marmeren of granieten aanrecht over het dressoir wilt plaatsen, laat de winkel het dan op maat snijden van het dressoirblad en de vorm van je gootsteen uitsnijden die overeenkomt met de uitsparing op het dressoir. Installeer het aanrecht op het dressoir. Doe siliconenkit rond de rand van het uitgesneden gedeelte voordat je de gootsteen in het gat laat vallen. De kit zal de rand van het dressoir rond de gootsteen verzegelen en voorkomen dat de gootsteen beweegt. Zorg ervoor dat je het niveau van de gootsteen hebt gecontroleerd voordat de kit opdroogt.
 • Installeer het sanitair en de afvoerpijp en draai het water aan. Controleer op lekken en draai de fittingen vast. Als de knoppen van de ladekast niet passen op de andere armaturen in uw badkamer, vervang ze dan door iets dat meer complementair is aan of hetzelfde is als de handgrepen van de andere opbergkasten in de badkamer.

Als het dressoir lager is dan de hoogte van de gootsteen, bevestig dan de voeten aan het dressoir of bouw een standaard zodat het dressoir precies op de gootsteen past. Een losse commode kan verschuiven tijdens het gebruik en kan de waterleidingen belasten. Een oplossing om dit probleem op te lossen, is door de achterkant van het dressoir aan de muur te bevestigen.

Verwante artikelen
 1. Hoe maak je een kralengordijn?
 2. Hoe maak je een kralengordijnontwerpen?
 3. Hoe maak je een eettafel met bloemen?
 4. Hoe maak je een zitzak nekkussen?
 5. Hoe maak je een aangepaste stoel voor een barkruk?
 6. Hoe maak je een kussende bal?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail