Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Hoe de feiten over lichtmetalen velgen begrijpen?

Lichtmetalen velgen zijn wielen voor auto's
Lichtmetalen velgen zijn wielen voor auto's, auto's, vrachtwagens en motorfietsen, die zijn gemaakt van de legering van magnesium en aluminium.

Lichtmetalen velgen zijn wielen voor auto's, auto's, vrachtwagens en motorfietsen, die zijn gemaakt van de legering van magnesium en aluminium. Ze zijn lichter dan de stalen wielen, die zorgen voor snelheid en een betere besturing van de auto. Lichtmetalen velgen helpen de kans op remstoringen te verkleinen omdat ze de warmte van de remmen afvoeren. Het is een betere warmtegeleider dan het normale stalen wiel.

Nadelen van lichtmetalen velgen

Zonder de juiste preventieve maatregelen zijn lichtmetalen velgen vatbaar voor roest. Wanneer dit gebeurt, zal het ervoor zorgen dat de banden lucht lekken. Ook zijn ze moeilijker te herstellen en weer aan het werk te krijgen als ze verbogen zijn, hoewel hun hogere prijs reparaties goedkoper maakt dan het kopen van een nieuwe.

Het produceren van standaard stalen wielen

Het produceren van lichtmetalen velgen is duurder dan het produceren van standaard stalen velgen. Vanwege hun hoge productiekosten worden lichtmetalen velgen niet als standaarduitrusting op niet-luxe voertuigen beschouwd. Ze worden op de markt gebracht als optionele extra's of als onderdeel van een luxere bekleding. Gelukkig voorkomen wielvergrendelingen die verkrijgbaar zijn bij autofabrikanten en autodealers, dat dieven lichtmetalen velgen stelen. Bij gebruik kan een van de wielmoeren niet meer worden verwijderd zonder een speciale sleutel.

Voordelen van lichtmetalen velgen

Lichtmetalen velgen voor personenauto's dienen een cosmetisch doel. De lichtmetalen velgen zijn glimmend waardoor er geen lak of wieldoppen nodig zijn. Ze hebben ingewikkelde ontwerpen die de bestuurder trots maken op zijn voertuig, waardoor hij misschien betere rijprestaties krijgt. Stalen wielen moeten daarentegen zijn voorzien van gelakte stalen velgen of bedekt zijn met plastic wieldoppen.

Een autobezitter kan kiezen tussen gelakte of gegalvaniseerde lichtmetalen velgen
Een autobezitter kan kiezen tussen gelakte of gegalvaniseerde lichtmetalen velgen.

Sinds 2000 worden lichtmetalen velgen aangeboden op subcompacte en economy-auto's. Dit is veranderd ten opzichte van enkele jaren geleden, toen lichtmetalen velgen geen fabrieksvoordelen waren op redelijk geprijsde voertuigen. Ze zijn inbegrepen als standaarduitrusting op duurdere luxe- of sportwagens.

Kwaliteits lichtmetalen velgen

Kwaliteits lichtmetalen velgen

Fabrikanten van lichtmetalen velgen besteden tijd aan het onderzoeken van alles over lichtmetalen velgen. Er zijn lichtmetalen velgen voor personenauto's, vrachtwagens en motorfietsen, die voldoen aan de strenge normen en grondbeginselen van de technologie voor verchromen. Er zijn twee soorten lichtmetalen velgen; gegalvaniseerd en geverfd. De gegalvaniseerde heeft verschillende typen:

  • Hoge heldere zwarte lichtmetalen velgen
  • Hoge heldere zilverkleurige lichtmetalen velgen
  • Fysica gegalvaniseerde lichtmetalen velgen
  • Gegalvaniseerde lichtmetalen velgen - chemisch, vacuüm en chromatisch vacuüm

Verchroomde lichtmetalen velgen

Verchroomde lichtmetalen velgen zijn het duurst. Ze hebben hoogstaand vakmanschap en extra beplatingstijd. Het is meer dan cosmetica voor een dure auto en de glans gaat jarenlang mee. Extra tijd en een langere plateringscyclus zijn handelsmerken van superieure fabrikanten.

Lichtmetalen velgen geven een auto een facelift. Zelfs economy-auto's kunnen nu lichtmetalen velgen hebben omdat hun prijs veel lager is dan de prijzen van enkele jaren geleden. Een autobezitter kan kiezen tussen gelakte of gegalvaniseerde lichtmetalen velgen. Als het gegalvaniseerd is, is een verchroomde afwerking de beste optie. Bij het verchromen van een legering is sprake van een meerlaagse metaallaag. In het proces met vier platen is het gebruik van koper verwerkt, wat het kenmerk is geweest van kwaliteit en een lange levensduur voor uw wielen.

Verwante artikelen
  1. Hoe de voor- en nadelen van een waterstofgenerator afwegen?
  2. Hoe auto-onderdelen online kopen?
  3. Hoe installeer ik een auto-versterker?
  4. Hoe vintage motorfietsen aan te passen?
  5. Hoe laat je de lak van je auto glanzen?
  6. Hoe een kapotte cabriokap repareren?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail