Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Hoe reis je naar Cuba vanuit de Dominicaanse Republiek?

Je hebt het nodig als je een buitenlander bent uit Cuba die de Dominicaanse Republiek gaat bezoeken
Je hebt het nodig als je een buitenlander bent uit Cuba die de Dominicaanse Republiek gaat bezoeken.

In Cuba hoor je misschien veel controverses en conflicten, maar het land is nog steeds eigenzinnig, ritmisch en hip. Er zijn veel verrassingen en geneugten voor bezoekers die voor het eerst komen. Het land heeft veel te bieden, zoals fantastische koloniale architectuur, enorme suikerrietplantages en witte zandstranden. Aarzel niet als je vanuit de Dominicaanse Republiek naar Cuba wilt reizen, want het is het waard. Hieronder vindt u handleidingen om u te helpen:

 • Een visum verkrijgen. Je hebt het nodig als je een buitenlander bent uit Cuba die de Dominicaanse Republiek gaat bezoeken. Als u al een inwoner van de Dominicaanse Republiek bent, kunt u persoonlijk een aanvraag indienen bij een Cubaans consulaat in het land of bij een naburig land dat onder de jurisdictie van de Dominicaanse Republiek valt.
 • Boek uw accommodatie en vluchten vroeg. U moet informatie over de retourvlucht aan de Cubaanse immigratie overleggen. Het hotel waar u verblijft en de toeristenkaarten die u gaat gebruiken, moeten ook worden getoond.
 • Maak een routebeschrijving. U moet uw bezoek aan Cuba optimaliseren. Er zijn veel mooie plekken in Cuba om te bezoeken zoals Baracoa, Cayo Coco, Koffieplantages, Havana, Peninsula de Zapata, Playa Giron, Remedios, Sancti Spiritus, Santa Clara, Santiago de Cuba, Trinidad, Calle de los Ingenios en Varadero. Let op de mogelijke uitgaven op de locaties die u gaat bezoeken. Anticipeer altijd op kosten en wijs extra geld toe om ervoor te zorgen dat u niet strandt of honger ervaart. Vermeld ook de adressen en contactnummers van familieleden of vrienden in Cuba.
 • Gebruik uw visum voordat het verloopt. Het visum is 180 dagen geldig. U moet een andere aanvragen als deze verloopt. Houd er rekening mee dat toeristenvisa slechts 30 dagen geldig zijn vanaf de datum van binnenkomst in Cuba, maar u kunt tot 90 dagen blijven. U heeft een uitreisvisum nodig als u langer dan 90 dagen in Cuba verblijft.
  Je reist 2,5 uur om vanuit de Dominicaanse Republiek naar Cuba te gaan
  Je reist 2,5 uur om vanuit de Dominicaanse Republiek naar Cuba te gaan.
 • Weet welk vliegtuig je moet nemen. Je reist 2,5 uur om vanuit de Dominicaanse Republiek naar Cuba te gaan. U kunt verschillende luchtvaartmaatschappijen kiezen, zoals AeroCaribbean, Cubana en Copa Airlines. Overweeg andere luchthavens zoals Ciego de Avila, Camaguey en Cayo Coco. De beste tijden om Cuba te bezoeken zijn tussen april en december, voor de zomer en na de winderige orkaan en het natte seizoen.
 • Bel een taxi bij het binnenkomen van Cuba. Je vindt de taxi's buiten de luchthaven, maar bussen zijn goedkoper dan taxi's. U kunt een busrit maken om naar uw volgende bestemming te gaan. Het duurt een uur om naar het centrum van Havana te gaan, waar hotels in overvloed zijn. Als je familieleden of vrienden in Cuba hebt, vraag hen dan om je op te halen. Zij kunnen u begeleiden op het gebied van vervoer en andere zaken.
 • U komt Cuba binnen via de zee. Het is mogelijk, maar u moet een gecharterde boot hebben. De Dominicaanse Republiek heeft slechts één internationale veerdienst, de Ferried de Caribe. Maar het reist alleen van en naar Puerto Rico.

Leer eenvoudige Spaanse idiomen en uitdrukkingen als u een buitenlander bent, zodat u gemakkelijk met de Cubaanse lokale bevolking kunt communiceren. Het is essentieel als u hulp nodig heeft, zoals het vragen om instructies. En tot slot, vergeet nooit uw reis naar Cuba te documenteren. U wilt dat de herinneringen een leven lang meegaan.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail