Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Hoe bleekmiddel te gebruiken om een koffiethermosfles schoon te maken?

Bleekmiddel te maken
Je eerste stap is om het mengsel van water en bleekmiddel te maken, dat zou worden gebruikt voor het reinigen van de kolf.

Enkele van de meest populaire containers met warme of koude vloeistoffen zijn koffiekolven of roestvrijstalen jerrycans. Het kan de temperatuur van de drank gedurende lange tijd vasthouden en heeft als bijkomend voordeel dat het er hip en stijlvol uitziet. Een groot probleem met een roestvrijstalen fles is dat het een beetje moeilijk schoon te maken is en dat de koffie na een tijdje vlekken op de container kan maken. U kunt de onderstaande stappen volgen als u uw fles effectief wilt reinigen, vooral als u van plan bent om naast koffie een ander soort drank te gebruiken. Er is ook een lijst met items die u nodig heeft voordat u uw thermoskan gaat opruimen.

 • Materialen die u nodig heeft:
  • Thermosfles
  • Flessenborstel
  • Afwasmiddel
  • Bleken
  • Wat water
 • Je bleekmiddel verdunnen. Je eerste stap is om het mengsel van water en bleekmiddel te maken, dat zou worden gebruikt voor het reinigen van de kolf. Zorg ervoor dat de verhouding tussen warm en heet water en bleekmiddel niet hoger is dan 1 tot 8. U hebt dus bijvoorbeeld een achtste van een kopje bleekmiddel nodig om te mengen met een kopje water. Bleekmiddel kan zeer bijtend zijn als het geconcentreerd is, dus zorg ervoor dat je het goed verdunt.
 • Wat afwasmiddel toevoegen. Als je je bleekmiddel hebt verdund, voeg dan ongeveer een theelepel van je favoriete afwasmiddel toe aan het mengsel.
 • Laat de kolf in het bleekmiddel weken. Als je klaar bent met het mengsel, schud je het een tijdje en laat je het een half uur in de container trekken. Als het half uur voorbij is, steekt u uw flessenborstel in de canister en beweegt u de borstel stevig op en neer in de canister.
  U hebt bijvoorbeeld een achtste van een kopje bleekmiddel nodig om te mengen met een kopje water
  U hebt bijvoorbeeld een achtste van een kopje bleekmiddel nodig om te mengen met een kopje water.
 • De kolf spoelen. Als je klaar bent met het wassen van de binnenkant, spoel je de kolf goed uit en zorg je ervoor dat er geen zeep meer in de canister zit. Het inslikken van bleekmiddel is natuurlijk erg gevaarlijk, dus je moet ervoor zorgen dat de canister vrij is van de zeep.
 • Het buitenste gedeelte van de kolf afvegen. Als u klaar bent met het schoonmaken van de binnenkant van de kolf, veegt u het buitenste gedeelte af met een zachte doek om het oppervlak te polijsten. Als de zeep goed wordt uitgespoeld, moet de buitenkant glanzend en glanzend zijn, zonder sporen van zeep of witte vlekken.
 • Frequentie van reiniging. Om ingebedde koffievlekken te voorkomen, moet u uw kan elk weekend of elke vijf tot zes keer gebruik van uw thermoskan gevuld met koffie spoelen. Langdurige vlekken kunnen erg moeilijk te verwijderen zijn en sommige kunnen zelfs de koffiesmaak achterlaten, vooral als u een sterke koffiedrinker bent.

Zorg er in ieder geval voor dat u het bakje herhaaldelijk heeft uitgespoeld, zodat uw favoriete kopje koffie tijdens het ontbijt niet smaakt naar uw favoriete afwasmiddel. U kunt dit ook doen bij andere bakjes met vlekken, zoals gerechten die zijn bevlekt met tomatensaus en dergelijke. Bleekmiddel is erg goed in het verwijderen van verkleuring en geur van andere materialen, dus het is erg handig om in je keuken te hebben. Zorg ervoor dat u ze vóór gebruik verdunt.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail