Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Hoe kan ik een gepensioneerde race-windhond helpen om aan te komen?

De meeste gepensioneerde windhonden moeten 3-2 kg aankomen om een ideaal gewicht voor huisdieren te bereiken
De meeste gepensioneerde windhonden moeten 3-2 kg aankomen om een ideaal gewicht voor huisdieren te bereiken.

Gepensioneerde race-windhonden of bankaardappelen van 40 mph, zoals ze liefkozend worden genoemd, zijn geweldige huisdieren. Als je er onlangs een hebt geadopteerd, gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst voor je gezin!

Gepensioneerde fellows vertrouwen alleen

Het eerste dat u waarschijnlijk opviel aan uw nieuwe huisdier, is hoe ondergewicht het lijkt. Helaas krijgen gepensioneerde windhonden geen goede voeding als hun actievere en jongere neven en nichten, dus deze gepensioneerde kerels vertrouwen uitsluitend op hun nieuwe pleeggezinnen om hen terug te brengen naar hun oude, gezonde zelf. Hier zijn manieren om de uwe te helpen.

  • Dierenarts bezoeken. Het eerste dat u moet doen nadat u uw windhond heeft geadopteerd, is hem door een dierenarts laten onderzoeken om eventuele ziekten uit te sluiten. De arts zal u ook helpen het ideale gewicht te bepalen en u manieren leren om hem te helpen het gewicht terug te krijgen. Vraag uw arts welk hondenvoer hij moet krijgen. Je moet ervoor zorgen dat hij alle voeding krijgt die hij nodig heeft om hem gezonder te maken. Hoewel hij kan aankomen door het eten van vrijwel elk type hondenvoer, is het uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat hij dit op een gezonde manier doet.
  • Winkel voor eten. U hoeft niet meer uit te geven voor het voer van uw windhond. Elk type hondenvoer is voldoende, zolang het van hoge kwaliteit is. De meeste gepensioneerde windhondenbezitters raden droogvoer aan in plaats van zachte of ingeblikte variëteiten. Afgezien van gezondheidsredenen helpt droogvoer uw hond om zijn tanden in een goede conditie te houden, omdat het zachte dieet waaraan hij tijdens zijn racecarrière gewend is geraakt, hem slecht heeft gemaakt. Het spijsverteringssysteem van uw hond is ook een ander ding waar u rekening mee moet houden, omdat sommige honden een spijsverteringssysteem hebben dat gevoeliger is dan andere. Koop voedingsmiddelen met veel vezels maar weinig vet. Als uw hond een beetje oud is, zullen deze voedingsmiddelen ook goed bij hem werken. U kunt ook winkelen voor hond behandelt, omdat windhonden zijn er helemaal weg van. Zorg er wel voor dat ze ook van voedzame kwaliteit zijn.
    Help uw hond geleidelijk aan te komen
    Help uw hond geleidelijk aan te komen.
  • Voedertijd. Nu je alles klaar hebt, kun je beginnen met het voeren van je hond. De meeste gepensioneerde windhonden moeten 3-2 kg aankomen om een ideaal gewicht voor huisdieren te bereiken. Help uw hond geleidelijk aan te komen Uw hond moet zich aanpassen aan zijn nieuwe leven als huisdier, dus maak hem geen stress door het proces te haasten. Omdat uw windhond gewend is aan een gepland leven op de renbanen, zal het goed voor hem zijn als u een schema opstelt voor voeding en lichaamsbeweging. Voer uw hond twee keer per dag. De plotselinge verandering in voedsel kan diarree veroorzaken, dus zorg ervoor dat u zijn nieuwe voedsel geleidelijk introduceert om het te vermijden. Begin met het mengen van zijn oude voer met het nieuwe en verminder geleidelijk de verhoudingen van zijn oude voer in de komende dagen. Ga hiermee door totdat het nieuwe voer volledig is opgenomen in het dieet van uw hond. Geef uw hond de eerste weken of maanden een equivalent van 8 kopjes droogvoer per dag. Blijf hem deze hoeveelheid voedsel geven totdat hij zijn ideale gewicht heeft bereikt. U kunt dit meestal bepalen door te kijken of zijn heupbeenderen nog steeds zichtbaar zijn.Als het eenmaal is bedekt, kunt u de voeding nu verlagen tot slechts 4-6 kopjes om het gewicht van uw hond te behouden.

De zorg voor gepensioneerde windhonden is een goede activiteit voor het hele gezin. Zorg ervoor dat u uw hond niet te veel voedt om hem gezond te houden. Onthoud dat een gezonde hond een gelukkige hond is, dus doe jouw deel om ervoor te zorgen dat hij zo blijft!

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail