Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Hoe maak je leverbehandelingen voor katten?

Is echter een manier om de eentonigheid van constant kattenvoer te doorbreken
Je kat een zelfgemaakte levertraktatie geven, is echter een manier om de eentonigheid van constant kattenvoer te doorbreken.

Kattenvoer heeft zich met grote sprongen ontwikkeld. Tegenwoordig zijn er kattenvoer verpakt in blikjes om ervoor te zorgen dat het natuurlijke vocht van de vis behouden blijft. Je kat een zelfgemaakte levertraktatie geven, is echter een manier om de eentonigheid van constant kattenvoer te doorbreken. Deze zijn ook heel gemakkelijk te maken en ook niet duur. Hier leest u hoe u levertraktaties kunt maken voor uw kattenvrienden.

Verwerk de lever. Je hebt een pond verse kippenlever nodig. Reinig de leverstukjes onder stromend water om vuil en slijm te verwijderen. Snijd deze in kleine stukjes en doe ze in een keukenmachine. Zet de processor een paar minuten aan, totdat de lever volledig tot stukjes is vermalen. Voeg vervolgens een heel ei toe aan het voedselproces, gevolgd door ongeveer twee eetlepels melasse. Zet de processor weer een paar seconden aan, totdat de lever, het ei en de melasse volledig zijn gecombineerd tot een dikke vloeistof.

Visvormige uitsteekvormpjes

Voeg bloem toe. Creëer de deegbasis voor de leverkat-traktaties door een kopje maïsmeel, een kopje volkoren meel en een half kopje melk te combineren. Meng dit mengsel in de keukenmachine waar de lever, het ei en de melasse worden gevonden. Haal het mengsel uit de keukenmachine en druk het vervolgens plat met een bakspeld. Gebruik een koekjesvorm om kleine koekjeskoekjes van het deeg te maken. Om de traktaties visueel aantrekkelijker te maken, kunt u visvormige uitsteekvormpjes gebruiken om traktaties te maken die passen bij het favoriete visvoer van uw kat.

Leverkat-traktaties zijn een uitstekende manier om uw favoriete huiskat te belonen
Leverkat-traktaties zijn een uitstekende manier om uw favoriete huiskat te belonen.

Bak. Verwarm je oven voor op ongeveer 400 graden Fahrenheit. Spuit daarna een ovenschaal in met een anti-aanbaklaag. Voeg de voorgesneden kattenlever-traktaties toe en bak de traktaties ongeveer vijftien minuten. De traktatie moet een rijke bruine kleur hebben.

Opslag. Laat de kattensnoepjes afkoelen voordat u uw huisdier laat bijten. U kunt de overtollige lekkernijen bewaren in een luchtdichte zak of bus. Zet deze in de koelkast om te voorkomen dat de leverstukjes bederven. Deze gaan ongeveer een week mee als ze op de juiste manier worden bewaard.

Regelmatig kattenvoer

Met eten. Een andere manier om uw kat leversnoepjes te geven, is door wat kippenlever te koken in een pan met kokend water. Doe dit ongeveer vijf minuten, totdat de lever bruin is geworden. Laat de leverschotel daarna in kraanwater lopen en verwijder het slijm dat zich op het oppervlak van de lever zal vormen terwijl je het kookt. Snijd deze in hapklare stukjes en leg ze op een kleine bakvorm. Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden Fahrenheit en laat de lever ongeveer twintig minuten koken. Na twintig minuten moet de lever leerachtig en goed gaar worden. Laat deze afkoelen voordat u de traktatie combineert met gewoon kattenvoer.

Leverkat-traktaties zijn een uitstekende manier om uw favoriete huiskat te belonen. Zorg er echter voor dat u de leverkat-traktaties met mate uitdeelt. De kattensnoepje levert vitamines en mineralen die misschien niet aanwezig zijn in normaal kattenvoer, maar is nog steeds geen vervanging voor het zorgvuldig samengestelde kattenvoer dat op de markt wordt verkocht.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail