Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Hoe kunt u haarballen en braken bij uw kat voorkomen?

Bovendien kunnen andere katten hierdoor behoorlijk vaak onvrijwillig braken
Bovendien kunnen andere katten hierdoor behoorlijk vaak onvrijwillig braken, vergezeld van spijsverteringsonevenwichtigheden en andere aandoeningen.

Garfield had het vaak, dus uw kat zou dat ook moeten doen. Ja, een kat die haarballen overgeeft, komt vaak voor. Dat gezegd hebbende, als je kat slingert, raak dan niet in paniek, want dat is volkomen normaal. Dit komt doordat katten instinctief delen van hun lichaam likken om schoon te blijven en hierdoor slikken ze veel van hun eigen vacht in. Na een tijdje hopen deze vachten zich op om een haarbal te vormen die de kat dan uitspuugt.

Spijsverteringsonevenwichtigheden

Een kat die haarballen overgeeft
Ja, een kat die haarballen overgeeft, komt vaak voor.

Bovendien kunnen andere katten hierdoor behoorlijk vaak onvrijwillig braken, vergezeld van spijsverteringsonevenwichtigheden en andere aandoeningen. Het is duidelijk dat als je van je kat houdt, je hem echt niet zo wilt zien braken. Hier zijn enkele tips om de frequentie van braken en haarballen te verminderen.

  • Houd je kat schoon. Dit mag niet eens gezegd worden. Het moet worden gedaan zonder zelfs maar te vragen. Als je van je kat houdt, dan wil je dat ze schoon, mooi en natuurlijk vrij van huidplagen zoals vlooien en ongewenste parasieten zijn. Nu houden katten niet van natte baden. Dus als je ze schoon wilt houden, heb je een effectieve shampoo in poedervorm nodig, bij voorkeur een bepaald merk dat bescherming biedt tegen parasieten en vluchten.

    Als je ze schoon kunt houden, zullen ze zichzelf minder likken. Bovendien, als ze toch besluiten zichzelf te likken, weet je zeker dat ze niet per ongeluk ongewenste parasieten in hun slokdarm opzuigen en zo mogelijke spijsverteringsproblemen voorkomen die tot onverklaarbaar braken zouden kunnen leiden.

  • Verzorg hem dagelijks. Pak een borstel en verzorg uw kat zo vaak als u kunt. Hij zal erom van je houden. Katten houden ervan om in de watten gelegd te worden. En tegelijkertijd, als u hem regelmatig poetst en verzorgt, vermindert u effectief het aantal losse haren op zijn huid. Dit zal aanzienlijk helpen bij het verminderen van de hoeveelheid haarballen of haarballen die zich ophopen in zijn spijsverteringskanaal.
  • Voorkom een slechte spijsvertering. Als je het braken van je kat helemaal wilt verminderen, wil je er zeker voor zorgen dat hij zijn voer goed verteert. Van katten is bekend dat ze slikken voordat ze kauwen. Normaal gesproken slikken ze het voedsel in zijn geheel op. Dit is duidelijk slecht, omdat dit het voor zijn spijsvertering moeilijk kan maken om het voedsel af te breken en de frequentie van braken zal toenemen. Om dit te voorkomen, geeft u uw kat eenvoudig kleinere stukjes kattenvoer. Verdeel het voer zelf voordat je het aan hem geeft.
  • Controleer op allergieën. Het is niet ongewoon voor katten om allergieën relevant te ontwikkelen om het voedsel dat je te voeden hem. Dit kan een oorzaak zijn van oncontroleerbaar braken, waardoor ook het aantal haarballen dat hij uitspuugt kan toenemen. Om allergieën uit te sluiten, gaat u gewoon naar uw dierenarts en laat u uw kat testen. Geef hem geen voedsel dat zijn gezondheid in gevaar brengt. Bovendien, als er vloerkleden, tapijten of geuren in uw huis zijn waarvoor hij allergisch is, verwijder deze dan zo snel mogelijk om uw kat een beetje gemakkelijker te laten leven en ademen.

Katten zullen ook profiteren van een maximaal waterverbruik. Zorg ervoor dat hij vaak rehydrateert. Dit zal het braken verminderen en zelfs haarballen verminderen, aangezien het water zal helpen de vacht in zijn systeem af te breken en deze op natuurlijke wijze via het andere uiteinde uit te wassen.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail