Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Hoe stalen en titanium oppervlakken te behandelen?

De verschillende processen voor oppervlaktebehandeling zullen de kwaliteit van uw roestvrijstalen
De verschillende processen voor oppervlaktebehandeling zullen de kwaliteit van uw roestvrijstalen en titaniummaterialen aanzienlijk verbeteren.

Oppervlaktebehandeling wordt gedaan op verschillende metalen en legeringen, zodat hun eigenschappen kunnen worden verbeterd. Er worden veel oppervlaktebehandelingen uitgevoerd, maar deze zijn niet allemaal goed voor dezelfde soorten materialen. Er zijn bepaalde behandelingen die alleen op specifieke legeringen en metalen worden uitgevoerd. Enkele van de eigenschappen die kunnen worden gewijzigd na oppervlaktebehandeling zijn hardheid, slijtvastheid, ductiliteit en corrosiebestendigheid.

Verf wordt meestal gebruikt voor het coaten van stalen apparaten
Verf wordt meestal gebruikt voor het coaten van stalen apparaten en stalen computerbehuizingen.

Hier zijn enkele van de beste oppervlaktebehandelingen voor staal en titanium:

 1. Oppervlaktecoating. Dit is misschien het meest voorkomende type oppervlaktebehandeling voor staal. Verf wordt meestal gebruikt voor het coaten van stalen apparaten en stalen computerbehuizingen. Er zijn voorbehandelingsmethoden om het staal voor te bereiden op de oppervlaktecoating. Andere alternatieven voor verf als oppervlaktecoating zijn poedercoaten, nitreren, elektrocoaten en vlamspuiten. Deze andere methoden voor oppervlaktecoating worden gebruikt voor auto's, vrachtkaarten en vangrails.
 2. Plasma behandeling. Plasmaspuiten is een soort thermische sproei-oppervlaktebehandeling. Dit is een soort oppervlaktebehandeling van titanium waardoor corrosie wordt voorkomen. Bij dit type oppervlaktebehandeling wordt een plasmatoorts gebruikt. De grondstof die voor de plasmatoorts wordt gebruikt, is meestal in poedervorm. Andere stoffen die kunnen worden gebruikt zijn draden, vloeistoffen en suspensies.
 3. Zure reiniging. Zuurreiniging is een oppervlaktetechnologische behandeling die op titanium wordt uitgevoerd voordat het een andere oppervlaktebehandeling ondergaat, zoals oppervlaktecoating. Reiniging is belangrijk zodat het oppervlak vrij is van andere chemicaliën of materialen die kunnen voorkomen dat de oppervlaktebehandeling naar behoren werkt. Het zuur dat wordt gebruikt bij het zure reinigen van titanium is ferrichloride. Een ander zuur dat wordt gebruikt, is salpeterzuur. Ze kunnen samen met zoutzuur worden gebruikt om titaniumoppervlakken goed te reinigen.
 4. Beitsen behandeling. Beitsen wordt gedaan op het oppervlak van staal. Dit wordt gedaan om onzuiverheden op het staal te verwijderen, zoals roest of vlekken. De behandeling gebeurt met een oplossing van verschillende zuren. Deze oplossing is de augurkvloeistof. Typisch is de pekelvloeistof gemaakt van zwavelzuur en zoutzuur. Deze methode wordt ook gebruikt bij het schoonmaken van sieraden. De augurkvloeistof kan de oppervlakken van goud, zilver en ook koper reinigen.
 5. Elektrolytisch polijsten. Elektrolytisch polijsten is een proces dat wordt gedaan op roestvrij staal om andere materialen van het metalen stuk te verwijderen. Deze methode verwijdert niet alleen ongewenste materialen, maar wordt ook gebruikt om het roestvrij staal te polijsten. Elektrolytisch polijsten gebeurt door het roestvrij staal onder te dompelen in een chemische elektrolytoplossing. Deze oplossing is het middel dat de onzuiverheden uit het staal verwijdert.

Dit zijn enkele van de beste oppervlaktebehandelingen voor staal en voor titanium. Het is belangrijk dat u weet wat de beste oppervlaktebehandelingen zijn voor uw materiaal, aangezien ze niet allemaal zullen resulteren in een betere kwaliteit van staal of titanium. De verschillende processen voor oppervlaktebehandeling zullen de kwaliteit van uw roestvrijstalen en titaniummaterialen aanzienlijk verbeteren.

Verwante artikelen
 1. Hoe een septic tank selecteren en kopen?
 2. Hoe de zolder renoveren?
 3. Hoe de numerologie van huisnummers te begrijpen?
 4. Hoe maak je leuningen voor een wenteltrap?
 5. Kits voor prefabschuurtjes begrijpen: Kits voor tuinhuisjes
 6. Hoe vind ik veilingen voor gebruikte lasapparatuur?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail