Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Hoe een vlechtachtige kabel te breien?

3 steken recht en dan 3 steken averecht
Brei 3 steken recht, 3 steken recht van de kabelnaald, 3 steken recht en dan 3 steken averecht.

Gevlochten kabelsteek is ook bekend als gevlochten kabelsteek. Als je al een tijdje aan het breien bent en je de basissteken onder de knie hebt, kun je proberen om een vlechtachtige kabelsteek te maken. Dit is een grotere uitdaging dan basissteken, omdat u verschillende steken moet combineren terwijl u een patroon volgt. Je kunt dit op een trui, sjaal breien, sokken of mutsen en het zal je ambacht mooier maken. Er zijn verschillende patronen beschikbaar voor het breien van vlechtachtige kabel. Als je van breien houdt en echt een vlechtachtige kabelsteek wilt leren, is er geen reden waarom je deze niet zou kunnen doen. Andere mensen willen niet proberen om een vlechtachtige kabel te breien, omdat ze denken dat het moeilijk is om te doen. Ze raken geïntimideerd door het ingewikkelde ontwerp. Ze vinden dat dit een ingewikkelde steek is om te doen. Het is waar dat het niet zo eenvoudig is, maar met je concentratie, geduld en het vermogen om de instructies op te volgen, zul je merken dat je geniet van het breien van vlechtachtige kabels.

Om te beginnen met het breien van een vlechtachtige kabel
Om te beginnen met het breien van een vlechtachtige kabel, giet u 15 steken op de naald.

Hier zijn de stappen om een vlechtachtige kabel te breien.

 • Bereid de materialen voor die u gaat gebruiken voor het breien van een vlechtachtige kabel. De materialen die u nodig heeft voor het breien van een vlechtachtige kabel zijn garen, patroon, normale breinaalden en kabelbreinaalden. Kies de kleur van het garen dat bij u past. U kunt ook uw eigen patroon kiezen. Je kunt deze in elke handwerkwinkel kopen. U kunt ook online zoeken naar gratis patronen voor het breien van een vlechtachtige kabel. Voor dit project maken we een paneel met 15 steken. De stappen zullen u leren hoe u een vlechtachtige kabel op dit specifieke patroon kunt breien. Als de maat die u breit groter is, ga dan verder met het patroon totdat u de gewenste maat heeft.
 • Gegoten steken. Om te beginnen met het breien van een vlechtachtige kabel, giet u 15 steken op de naald.
 • Rijen 1 en 5. Voor rijen 1 en 5 moet u 3 steken averecht maken, 9 steken recht breien en daarna nog 3 steken averecht.
 • Even rijen. Voor even rijen (24,68) zijn de steken het tegenovergestelde van de steken op rij 1 en 5. U moet 3 steken recht breien, 9 steken averecht breien en vervolgens nog 3 steken recht breien.
 • Rij 3. U gebruikt de kabelnaald in deze rij. Brei 3 steken averecht, zet 3 steken op de kabelnaald en houd deze vooraan. Brei 3 steken recht, 3 steken recht van de kabelnaald, 3 steken recht en dan 3 steken averecht.
 • Rij 7. Op deze rij moet u 3 steken averecht maken, 3 steken recht breien, 3 steken naar de kabelnaald afhalen en deze aan de achterkant vasthouden. Brei 3 steken, brei 3 steken vanaf de kabelnaald en brei dan 3 steken averecht. Herhaal de stappen voor rij 1 t / m 8.

Begin met het breien van vlecht

U kunt nu een vlechtachtige kabel breien. Probeer verschillende patronen, zodat u meer vertrouwd raakt met het breien van dit type steek. Instructies worden meestal gegeven wanneer u een patroon koopt voor het breien van een vlechtachtige kabel. Begin met het breien van een vlechtachtige kabel op projecten met een klein formaat, zoals vaatdoek en sokken. Probeer en probeer totdat je dit onder de knie hebt. Zodra je het breien van een vlechtachtige kabel onder de knie hebt, kun je dit op een trui of gebreide jurk passen.

Verwante artikelen
 1. Hoe maak je een pop te breien?
 2. Hoe een zigzag kolompatroon te breien?
 3. Hoe leer je quilten?
 4. Hoe bloemen te breien?
 5. Hoe wollen pantoffels te breien?
 6. Hoe maak je een vlinder patchwork kussen?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail