Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Hoe maak je een muts met rechte naalden breien?

Brei dan de volgende rij averecht
Als u tricotsteek gebruikt, brei dan de steek een rij en brei dan de volgende rij averecht.

Sommige beginners in het breien zijn vaak bang om andere dingen te proberen, zoals slofjes en handschoenen, omdat ze denken dat het moeilijk is om te doen. Ze geven er de voorkeur aan om dekens en sjaals te breien omdat deze gemakkelijker te maken lijken. Als je leert breien, na het breien van dekens en sjaals, kun je andere dingen proberen te breien, zoals de hierboven genoemde, om beter te worden in dit ambacht. Je kunt ook proberen een beanie voor kinderen of zelfs voor volwassenen te breien. Dit kan vooral bij koud weer worden gedragen. Als u geen rondbreinaald heeft, kunt u altijd rechte naalden gebruiken om te breien.

Begin dan met een rechte steek
Als u een geribbelde steek gaat gebruiken, begin dan met een rechte steek, brei dan averecht en brei dan opnieuw.

Hier zijn de stappen voor het breien van een beanie met rechte naalden.

  • Verkrijg de meting. Meet de omtrek van het hoofd van het kind of de persoon die de beanie gaat dragen. Meet het gebied waar het onderste deel van de beanie wordt geplaatst. De gemiddelde hoofdomtrek van een 3-jarige is 51 centimeter. Kijk op het label van het garen om te zien hoeveel steken je kunt maken. Een 4x4-staal geeft u 17 steken. Als de omtrek van het hoofd 51 centimeter is, heb je 5 van het 4x4-staal nodig. Dit geeft je 85 steken. Bereken de basis op de omtrek van het hoofd. Laten we voor dit voorbeeld 51 centimeter gebruiken voor de hoofdomtrek.
  • Giet steken op de rechte naald. Aangezien u 85 steken nodig heeft voor de hoofdomtrek, zet u 85 steken op de rechte naald. Begin met het breien van de muts. De methode hangt af van wat u verkiest. Tricotsteek, ribbelsteek of ribbelsteek kan worden gebruikt. Als u tricotsteek gebruikt, brei dan de steek een rij en brei dan de volgende rij averecht. Brei de oneven rijen en brei de even rijen averecht. Als u ribbelsteek gebruikt, brei dan alle naalden recht. Als u een geribbelde steek gaat gebruiken, begin dan met een rechte steek, brei dan averecht en brei dan opnieuw. Brei afwisselend recht en averecht op elke naald.
  • Vorm de muts. Ga door met de door jou gekozen manier van breien totdat de muts 0,75 van de gewenste lengte is. Zodra het al 0,75 van de gewenste lengte is, kun je beginnen met het vormgeven van de beanie. Om de muts te vormen, vermindert u de steken die u aan beide uiteinden maakt. U kunt aan beide uiteinden ongeveer 2 of 3 steken per rij minderen. Ga door met het minderen van de steken op elke rij totdat er nog maar 4 steken op de naald over zijn.
  • Bind de muts. Als er slechts 4 steken op de naald zijn, bind dan het garen zodat het aan de bovenkant vastklikt. Naai de naad om je beanie af te maken.

Als u de muts niet wilt vormen, kunt u doorgaan met breien tot aan de bovenkant zonder de steken te verminderen. U kunt creatief zijn door verschillende garenkleuren te gebruiken. U kunt een haaknaald gebruiken als er steken op de beanie zijn gevallen. Je kunt de beanie die je hebt gemaakt in een cadeaupapier wikkelen of je kunt hem in een mooie doos doen en hem cadeau doen aan je kind of een kind. Je kunt de favoriete kleur gebruiken van degene aan wie je het cadeau gaat geven, zodat ze gelukkiger zullen zijn.

Verwante artikelen
  1. Hoe een vlechtachtige kabel te breien?
  2. Hoe maak je een pop te breien?
  3. Hoe wollen pantoffels te breien?
  4. Hoe een zigzag kolompatroon te breien?
  5. Hoe te breien op naalden met dubbele punt?
  6. Hoe leer je quilten?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail