Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Hoe maak je een ooievaarsteken?

Teken de afbeelding als een patroon met je potlood
Plaats de afbeelding op het stuk triplex en teken de afbeelding als een patroon met je potlood.

Kondig de geboorte van een nieuw kleintje aan met een kleurrijk ooievaarsteken dat in het voortuin kan worden gemonteerd. Het is mogelijk om de wereld op een smaakvolle manier kennis te laten maken met je nieuwe bundel van vreugde door je eigen gepersonaliseerde ooievaarsteken te maken om je huis te sieren. Volg deze stappen om een ooievaarsteken te maken.

Met een enkele plaat triplex kun je een ooievaar maken tot wel 8 meter hoog
Met een enkele plaat triplex kun je een ooievaar maken tot wel 8 meter hoog.

Materialen:

 • 1 plaat multiplex van 0,38 of 1,30 cm
 • Verf
 • Potlood
 • Traceerbaar patroon
 • Zag
 • Schuurpapier
 1. Zoek een afbeelding die je leuk vindt. Afbeeldingen van ooievaars moeten gemakkelijk te vinden zijn op internet. Er zijn er verschillende beschikbaar, elk met een ballonvorm of een gewikkelde bundel voor het plaatsen van de naam en aankondiging. Ooievaars ter grootte van een tuin moeten minstens 3 meter lang zijn. Met een enkele plaat triplex kun je een ooievaar maken tot wel 8 meter hoog. Zoek een afbeelding en blaas deze op tot het formaat dat u voor uw ooievaar wilt hebben.
 2. Trek het patroon over. Plaats de afbeelding op het stuk triplex en teken de afbeelding als een patroon met je potlood. Plaats het patroon zo dat het 10 tot 15 cm van de onderkant van het hout verwijderd is. Deze tien tot vijftien centimeter worden in de grond gestoken om de ooievaar in de tuin vast te zetten. Trek niet alleen de omtrek na. Gebruik je potlood om diep te drukken om alle lijnen en vormen van de afbeelding over te trekken. Zodra u de volledige afbeelding op het triplex hebt getraceerd, hebt u het patroon niet langer nodig.
 3. Knip de vorm uit. Knip rond de buitenkant van het patroon uit om de lichaamsvorm van de ooievaar te creëren. Je zou nu de basiskant van de ooievaar moeten hebben. Bewaar de stukjes hout van het triplex, misschien heb je er een paar nodig om een standaard op de achterkant van de ooievaar te maken als hij niet rechtop in de tuin blijft staan.
 4. Schuur de randen. Voordat je kunt schilderen, probeer je de randen van je ooievaar te schuren, zodat er geen versplinterde of ruwe randen zijn.
 5. Verf het ontwerp. Gebruik een dik penseel om de lijnen te schilderen die u met uw potlood hebt getekend. Maak eerst de omtrek en definieer de kenmerken. Verf het lichaam van de ooievaar wit. Vul vervolgens met een langzame aanraking de kenmerken, kleding en andere decoraties in met kleuren. Indien mogelijk wilt u misschien roze verf te kiezen voor een meisje en blauw voor een jongen. Als u het geslacht van het kind vóór de geboorte niet weet, kunt u overwegen om sekseneutrale primaire kleuren te kiezen. Verf alles behalve de naam en datum, aangezien je ze nog niet kent.
 6. Laat de verf drogen. Het is het beste om je ooievaar een paar weken voordat de baby wordt geboren te maken, zodat je niet hoeft te haasten om het af te maken of afgeleid te raken. Laat het oppervlak volledig drogen in uw garage of achtertuin terwijl u wacht tot uw bundel van vreugde arriveert.
 7. Voeg de finishing touch toe. Zodra het kind arriveert, schildert u de naam en geboortedatum in. Laat deze verf een paar uur drogen.
 8. Plaats de ooievaar. Plaats de ooievaar in je voortuin om je nieuwe aankomst aan te kondigen. Duw het hout in de grond zodat de bodem in de grond steekt en houd de ooievaar rechtop. Als je ziet dat de ooievaar leunt, moet je twee stukken sloophout in de vorm van een V aan de achterkant van de ooievaar aan de basis bevestigen. Dit moet voorkomen dat de ooievaar omvalt.

De ooievaar is een leuke manier om uw nieuwste aankomst aan te kondigen. Volg deze stappen om een ooievaar te maken die uniek is voor uw kleintje.

Verwante artikelen
 1. Hoe betonnen straatstenen te snijden?
 2. Hoe kosten te besparen op de bouw van tuinschuren?
 3. Hoe ontwerp je een halfronde tuin?
 4. Hoe versier je een tuin?
 5. Hoe ontwerp je een speelruimte voor kinderen in je landschap?
 6. Hoe ontwerp je een kruidentuin?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail