Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Hoe calciumsupplementen te kiezen en te gebruiken?

Als u calcium gebruikt omdat u osteoporose probeert te voorkomen
Als u calcium gebruikt omdat u osteoporose probeert te voorkomen, moet u zich realiseren dat calciuminname slechts één maatregel is.

Calcium doet meer dan botten bouwen. Het helpt bij het reguleren van de bloeddruk, is essentieel voor de bloedstolling, kan het cholesterol verlagen en helpt zelfs om uw huid gezond te houden. Een goed calciumsupplement is niet moeilijk te vinden als u weet wat u zoekt.

 1. Calcium is er in vele vormen. De beste die u kunt nemen, zijn calciumcitraat of calciumlactaat. Deze twee soorten calcium lossen snel en gemakkelijk op in de maag, waar het calcium door het lichaam wordt opgenomen.

 1. Vermijd calciumcarbonaat. Het carbonaat neutraliseert het maagzuur dat nodig is om het calcium op te nemen. Hierdoor kan het calcium door de maag gaan voordat het kan worden opgenomen. Vermijd calciumfosfaat. Fosfaat mag niet worden aangevuld, omdat we veel, zo niet te veel, uit onze voeding halen. Ook voorkomen oestercalcium, beendermeel en dolomiet, omdat zij grote hoeveelheden lood.

 1. Calcium heeft magnesium (een mineraal) en vitamine D (van de zon) nodig om goed te worden opgenomen. Soms hebben calciumsupplementen magnesium en vitamine D toegevoegd, maar door calcium met voedsel in te nemen en de juiste blootstelling aan de zon te krijgen, worden deze voedingsstoffen geleverd.

  Een goed calciumsupplement is niet moeilijk te vinden als je weet wat je zoekt
  Een goed calciumsupplement is niet moeilijk te vinden als je weet wat je zoekt.
 1. Probeer geen calcium in te nemen met zink. Calcium en zink hebben de neiging om samen te binden, waardoor beide niet kunnen worden opgenomen.

 1. De maximale veilige hoeveelheid calcium die u kunt nemen, is 2500 milligram. De meeste mensen hebben veel minder nodig, ongeveer 1000 tot 1500 milligram.

 1. Neem niet meer dan 500 milligram calcium per keer in. Deskundigen zijn het erover eens dat uw lichaam niet meer dan dat in één keer kan opnemen. Het is een goed idee om uw calciuminname over de dag te verdelen en bij de maaltijd in te nemen.

 1. De beste manier om calcium binnen te krijgen, is via voedsel. Zuivel is een goede bron, maar ook verrijkt sinaasappelsap, boerenkool, sardines, amandelen, vijgen, kelp en donkere bladgroenten. Zoek uit wat u uit uw dieet haalt en vul alleen aan wat u echt nodig heeft.

 1. Als u calcium gebruikt omdat u osteoporose probeert te voorkomen, moet u zich realiseren dat calciuminname slechts één maatregel is. Calciuminname alleen zal osteoporose niet voorkomen. Het reguleren van hormoonspiegels is ook belangrijk bij het voorkomen van osteoporose, net als gewichtdragende oefeningen zoals wandelen of gewichtheffen. Ook, vermijd overmatig alcoholgebruik en roken. Vraag uw arts naar alle voorgeschreven medicijnen die u gebruikt, aangezien sommige kunnen bijdragen aan botverlies.

Het nemen van een calciumsupplement is een goed idee voor iedereen die niet genoeg calcium binnenkrijgt, vooral voor vrouwen en kinderen. Zorg ervoor dat u uw arts raadpleegt om er zeker van te zijn dat calciumsuppletie geschikt voor u is.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail