Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Hoe kleed je je voor een sociaal evenement?

Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk informatie over het evenement krijgt om te weten welke jurk
Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk informatie over het evenement krijgt om te weten welke jurk je moet dragen.

Het bijwonen van sociale evenementen is leuk omdat het een kans is om een band te krijgen met vrienden, om samen te zijn met mensen die je al lang niet meer hebt gezien en om nieuwe te leren kennen. Wat te dragen is echter altijd een grote vraag. U kunt een paniekaanval voelen omdat u niet weet welke kleding geschikt is voor het evenement. Er zijn verschillende kledingvoorschriften voor verschillende sociale evenementen. Je wilt absoluut niet onder- of overdressed zijn.

 • Ken het specifieke sociale evenement dat u bijwoont. Voorbeelden van sociale evenementen zijn bruiloften, verjaardagen, kantoorfeesten, vriendenbijeenkomsten, familiereünies en vakantiefeesten. De plaats en het tijdstip van het evenement zullen u ook helpen bij het beslissen wat u aan zult trekken.
 • Kijk op de uitnodiging voor de dresscode. De meeste uitnodigingen bevatten de dresscode om de uitgenodigde persoon een idee te geven van wat hij moet dragen. Vraag de gastheer om meer informatie over wat je tijdens het evenement moet dragen. Als je andere mensen kent die het sociale evenement bijwonen, vraag dan wat ze zullen dragen, zodat je min of meer weet welke kleding je moet uitkiezen.
 • Andere evenementen hebben thema's. Kies kleding die bij het thema past. Als het thema bijvoorbeeld een sprookje is, kies dan een jurk die wordt gedragen door sprookjesfiguren. Als het thema wit is, draag dan iets wits.
 • Als je naar een cocktailparty gaat, draag dan een strapless cocktailjurk boven de knie met schoenen met hoge hakken of bandjes. Dit is ook het beste voor een formeel feest. Draag make-up maar zorg ervoor dat het niet te veel is. Draag iets dat bij je huid past. Als je een blanke huid hebt, zal elke kleur meestal bij je passen. Maar als er een specifieke kleur is die het beste bij u past, draag die dan. Als je een donkere huid hebt, ga dan voor lichte kleuren. Als je een ingewikkelde ketting draagt, combineer deze dan met oorknopjes of helemaal geen oorbellen.
  U kunt een paniekaanval voelen omdat u niet weet welke kleding geschikt is voor het evenement
  U kunt een paniekaanval voelen omdat u niet weet welke kleding geschikt is voor het evenement.
 • Voor kantoor partijen, zorg ervoor dat slijtage iets een beetje conservatief. Het betekent niet dat je je hele lichaam moet bedekken. Draag iets dat niet veel huid vertoont, want de mensen in dit evenement zijn je bazen en kantoorgenoten.
 • Bijeenkomsten met vrienden en familiereünies vereisen meestal niet dat je helemaal gekleed bent, tenzij je specifiek wordt verteld dat je formeel moet dragen. Je kunt een spijkerbroek, een eenvoudige top, ketting, oorbellen en hakken dragen. Doe een beetje make-up op. Je wilt plezier hebben zonder je te veel te kleden.
 • Bij semi-formele evenementen hoeft u geen lange jurk te dragen. Korte jurk gecombineerd met eenvoudige accessoires is binnen. Lange jurken kunnen worden gedragen op formele avondbijeenkomsten.

Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk informatie over het evenement krijgt om te weten welke jurk je moet dragen. Wat de gebeurtenis ook is, comfort moet altijd op de eerste plaats komen. Je zult er niet van genieten, hoe mooi je jurk ook is, als je je niet op je gemak voelt. Zorg ervoor dat je jurk schoon, gestreken en vrij van gaten is. Vergeet het belangrijkste accessoire dat u zal laten opvallen niet: uw glimlach! Met je comfortabele jurk en prachtige glimlach zul je zeker een geweldige tijd hebben!

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail