Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Hoe maak je bodypaint?

Je kunt ook bodypaint maken van vast bakvet
Je kunt ook bodypaint maken van vast bakvet, maizena en kleurstof.

Bodypaint is een van de gemakkelijkste manieren om je steun aan een team op school te tonen, of als een manier om je lichaam te versieren tijdens verkleedpartijen tijdens de vakantie. In tegenstelling tot tatoeages is bodypaint gemakkelijk te verwijderen na het evenement waarbij je jezelf moet schilderen. In tegenstelling tot henna zijn deze verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren en kunnen ze zelfs worden gemengd met lotions en crèmes om ervoor te zorgen dat ze zacht zijn voor de huid. Hier zijn de stappen om uw eigen bodypaint te maken.

Lichaamscrème gebruiken

 1. Plet de voedselkleuringstabletten. Kies de kleurentabletten van uw keuze. Deze zijn in de meeste supermarkten verkrijgbaar in kleine dozen. Zorg ervoor dat u slechts een paar tabletten per keer fijnmaakt. Gebruik hiervoor een vijzel en stamper.
 2. Voeg toe aan de bodycrème. Voeg de poedervormige kleurstoffen toe aan de bodycrème. Witgekleurde bodycrème voor de hand of het lichaam is hiervoor het beste, omdat deze de kleuren goed zal opnemen. Doe eerst een paar fijngemaakte tabletten in het mengsel en meng dit goed. Als u een sterkere kleur nodig heeft, voeg dan meer fijngemaakte tabletten toe. Als je het mengsel lichter wilt maken, voeg dan meer room toe.
 3. Goed mengen.
 4. Bewaar in potten. Bewaar de bodycrème in kleine potjes. De kleurtabletten zullen niet bederven in combinatie met de bodycrème, wat betekent dat je dagen voor het evenement waar je de bodypaint gaat gebruiken verschillende kleuren kunt bereiden. Omdat dit type bodypaint voornamelijk gemaakt is van bodycrème, is het ook erg zacht voor de huid en is het gemakkelijk af te wassen. U kunt zelfs uw vingertoppen gebruiken om de verf aan te brengen.
In tegenstelling tot tatoeages is bodypaint gemakkelijk te verwijderen na het evenement waarbij je jezelf
In tegenstelling tot tatoeages is bodypaint gemakkelijk te verwijderen na het evenement waarbij je jezelf moet schilderen.

Keukenmaterialen gebruiken

 1. Combineer vast bakvet en maizena. Je kunt ook bodypaint maken van vast bakvet, maizena en kleurstof. De eerste stap is dat u vast bakvet en maizena combineert. Gewoonlijk wordt anderhalve eetlepel bakvet gecombineerd voor elke 3 eetlepels maizena. Voeg water toe en meng goed. Je zou moeten eindigen met een relatief dikke verfbasis die geen kleur heeft. Als het maizena niet goed mengt of als u dikke verf wilt, kunt u het mengsel verwarmen. Het maizena lost op en wordt kleverig.
 2. Voeg de kleurstof toe. Voeg beetje bij beetje de kleurstof toe. De meeste kleurstoffen voor levensmiddelen die op de markt verkrijgbaar zijn, zijn verkrijgbaar in kleine flesjes. Voeg eerst slechts een paar druppels toe, aangezien deze kleurstofpigmenten zeer geconcentreerd zijn en een grote hoeveelheid voedsel kunnen bedekken. U kunt een grote partij maizena en bakvet maken en deze verdelen in kleinere bakjes die worden gemengd met verschillende kleurstoffen voor levensmiddelen.
 3. Verven op. Gebruik een klein penseel om de bodypaint in de huid aan te brengen. Zorg er wel voor dat je de materialen binnen een paar uur gebruikt, want maïzena zal verharden bij blootstelling aan te veel lucht. In tegenstelling tot bodypaint gemaakt van crèmes, kan dit type pigment ook bederven als het niet onmiddellijk wordt gebruikt.

Ga je gang en smeer wat bodypaint op. Plak je teamlogo op je gezicht of je schoolvlag op je lichaam met bodypaint. Neem daarna gewoon een warm bad en de pigmenten spoelen gemakkelijk van uw lichaam af.

Verwante artikelen
 1. Hoe maak je verse hennapasta?
 2. Hoe maak je zelfgemaakte tijdelijke tattoo-inkt?
 3. Hoe een nieuwe tatoeage verwijderen?
 4. Hoe verdien je geld met het ontwerpen van tatoeages?
 5. Hoe plaats je een Captive Bead Lip Ring in?
 6. Hoe tatoeages te verwijderen?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail