Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Hoe hyperpigmentatievlekken te behandelen?

Raadpleeg uw dermatoloog zodat zij u medicijnen kan geven die u kunt gebruiken om uw donkere vlekken
Raadpleeg uw dermatoloog zodat zij u medicijnen kan geven die u kunt gebruiken om uw donkere vlekken te behandelen.

Hyperpigmentatie is het donker worden van sommige plekken op de huid. Deze vlekken worden donkerder dan de normale huid eromheen. Hyperpigmentatie wordt veroorzaakt door overmatige blootstelling aan de zon, wat resulteert in de productie van overmatige melanine. Melanine geeft kleur aan de huid. Bovendien kunnen huidlittekens als gevolg van verwondingen en acnevlekken ook donkerder worden bij blootstelling aan de zon. Hoewel dit meestal geen gevaarlijke toestand is, wilt u dit misschien toch verwijderen om uw uiterlijk te verbeteren. Raadpleeg uw dermatoloog zodat zij u medicijnen kan geven die u kunt gebruiken om uw donkere vlekken te behandelen. Deze medicijnen en behandelingen zijn verkrijgbaar bij alle drogisterijen.

Dit kan ook gemaakt worden om de donkere vlekken op je huid te verwijderen
Dit kan ook gemaakt worden om de donkere vlekken op je huid te verwijderen.

Hier zijn de stappen voor het behandelen van hyperpigmentatie.

 • Crèmes bleken. Deze staan erom bekend de huidskleur lichter te maken. Deze kunnen over de toonbank worden gekocht. Als u echter ernstige hyperpigmentatie heeft, moet u mogelijk sterkere bleekcrèmes gebruiken. Deze hebben meestal een recept van uw arts nodig. Zorg ervoor dat u een recept van uw dermatoloog krijgt, zodat u deze crèmes kunt kopen. Dermatologen verkopen deze crèmes meestal ook. Vraag uw arts eerst of zij deze verkoopt, zodat u ze gewoon bij haar kliniek kunt kopen.
 • Sunblock. Breng dit over uw hele lichaam aan om uw huid tegen de zon te beschermen. Dit is ook een goede manier om hyperpigmentatie te voorkomen. Als u bleekcrème heeft gebruikt, moet u na het aanbrengen ook meer sunblock aanbrengen, omdat uw huid na het bleken gevoeliger is voor schade door de zon. Blijf zoveel mogelijk in huis na het bleekproces.
 • Laserbehandeling. Met de ontwikkeling van de wetenschap is laser gebruikt voor de behandeling van verschillende medische aandoeningen, waaronder oogproblemen en huidaandoeningen. Hyperpigmentatie kan ook met laser worden behandeld. Dit wordt laser huidverjonging genoemd. Met laser worden de donkere vlekken geleidelijk verwijderd. Dit duurt meestal meerdere sessies om te voltooien. Uw dermatoloog is degene die deze procedure zal uitvoeren.
 • Cryochirurgie. Dit is het gebruik van extreme kou om huidziekten te behandelen. Dit kan ook gemaakt worden om de donkere vlekken op je huid te verwijderen. Bij dit proces wordt vloeibare stikstof gebruikt om het aangetaste deel te bevriezen. De donkere huid wordt dan na het invriezen langzaam verwijderd. Deze procedure wordt ook beheerd door de arts.
 • Microdermabrasie. Volgens ASAPS of de Europese vereniging voor esthetische plastische chirurgie behoort microdermabrasie tot de top 5 van niet-chirurgische procedures voor mannen en vrouwen. Dit is een populaire manier om de huid te verjongen. De dermatoloog gebruikt speciale instrumenten om de huid te schuren. Dit verwijdert niet alleen de donkere vlekken, maar het maakt de huid ook gladder en ziet er jonger uit. Dit is de reden waarom zelfs die mensen zonder hyperpigmentatie er ook voor gaan om hun huid te verbeteren.

Tshirt met lange mouwen

Voordat u een van deze behandelingen uitvoert, moet u eerst uw dermatoloog raadplegen, zodat zij u kan adviseren wat de beste behandeling voor uw hyperpigmentatie is. U moet ook thuis blijven na een laserbehandeling, cryochirurgie of microdermabrasie om blootstelling aan de zon te voorkomen. Zelfs als de donkere vlekken verdwenen zijn, moet je ervoor zorgen dat je dingen doet die voorkomen dat je deze weer krijgt, zoals het dragen van een pet, een shirt met lange mouwen en het aanbrengen van sunblock.

Verwante artikelen
 1. Hoe hyperpigmentatie te behandelen met microdermabrasie?
 2. Hoe een geïrriteerde huid behandelen?
 3. Hoe dermatologie begrijpen?
 4. Hoe puistjes behandelen?
 5. Hoe zachte likdoorns behandelen?
 6. Hoe de voordelen van het gebruik van handdesinfecterend middel begrijpen?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail