Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Hoe acnelittekens te genezen met een honingmasker?

De beste manier om erachter te komen of deze honingmaskerbehandeling goed voor je is
De beste manier om erachter te komen of deze honingmaskerbehandeling goed voor je is, is door te kijken wat er na de eerste behandeling gebeurt.

Heeft u acnelittekens? Weet dat u ze niet hoeft te verdragen. Er zijn veel remedies die u zou kunnen uitproberen om het uiterlijk van uw littekens te verminderen. Het goede nieuws is dat zelfs als u op dit moment geen budget heeft voor professionele behandelingen zoals chemische peelings en microdermabrasie, u net zo goed huismiddeltjes kunt uitproberen die u niet meer dan een paar dollar kosten. Een van de meest populaire huismiddeltjes om uit te proberen, maakt gebruik van honing als hoofdingrediënt. Hier zijn de stappen om acnelittekens en -vlekken te genezen met een honingmasker:

Kies rauwe, onbewerkte honing. Dit is het type honing dat het meest effectief blijkt te zijn bij het genezen van acnelittekens. Als je Manuka-honing (gemaakt van de manuka-struik uit Nieuw-Zeeland) in je supermarkt vindt, is dit nog effectiever.

Was je gezicht. Denk eraan, voordat u honing op uw gezicht aanbrengt, moet u ervoor zorgen dat uw gezicht grondig schoon en droog is!

Bereid je voor. Zorg ervoor dat je je haar in een paardenstaart naar achteren trekt, want losse lokken die in je gezicht komen, kunnen een plakkerige, icky puinhoop maken. Zorg er ook voor dat je de hele duur van je honingbehandeling in een schone kamer blijft: je wilt niet dat vuil en stof deel uitmaken van het honingmengsel op je mooie gezicht!

Honingmaskermengsel

vlekken te genezen met een honingmasker
Hier zijn de stappen om acnelittekens en -vlekken te genezen met een honingmasker.

Gebruik de honing alleen. Als je te moe bent om een mengsel van honingmaskers te maken, weet dan dat je honing op zichzelf net zo goed kunt gebruiken. Breng eenvoudig een laag honing op je gezicht aan en laat het 20 tot 30 minuten intrekken. Onthoud dat het erg belangrijk is om te onthouden dat uw gezicht erg gevoelig en kwetsbaar is: gebruik alleen uw ringvinger om de honing aan te brengen en gebruik zachte bewegingen. U moet ook vermijden dat u aan uw huid trekt om de vorming van rimpels te voorkomen.

Zorg ervoor dat u de gevoelige huid rond de ogen vermijdt wanneer u de honing aanbrengt.

Maak een honingmengsel. Als je iets extra's aan de honing wilt toevoegen, kun je dit recept proberen: neem drie eetlepels honing en meng dit met kaneel, havermout en een beetje citroensap (citroensap is goed om de huid witter te maken). Je kunt experimenteren met de verhoudingen; Zorg ervoor dat je niet te veel kaneel of havermout erin doet, zodat je een pasta krijgt in plaats van een vloeibaar kleimasker. Meng de ingrediënten grondig en breng het op je gezicht aan. Laat het 20 tot 30 minuten intrekken.

Honing masker

Spoel het honingmasker af met warm water. Zorg ervoor dat je elke druppel honing op je gezicht grondig weghaalt. Dep je gezicht daarna droog met een schone handdoek.

Als u deze procedure regelmatig uitvoert, zult u merken dat uw gezicht strakkere poriën heeft en minder roodheid en ontsteking. Onthoud dit: hoewel deze behandeling voor de meeste mensen effectief werkt, bestaat de kans dat deze voor u niet werkt. De beste manier om erachter te komen of deze honingmaskerbehandeling goed voor je is, is door te kijken wat er na de eerste behandeling gebeurt. Als uw huid er slechter uitziet, stop dan onmiddellijk: zeg niet tegen uzelf dat u moet wachten tot de volgende behandelingen om te beslissen. Als het op de gezichtshuid aankomt, zou er na de eerste poging enige verbetering moeten zijn. Als dit niet het geval is, is het goede nieuws dat er veel andere huismiddeltjes zijn die u kunt uitproberen. Veel succes, en ik hoop dat dit heeft geholpen!

Verwante artikelen
  1. Hoe droge en gebarsten handen te genezen?
  2. Hoe droge, gebarsten handen te genezen?
  3. Hoe de ouder wordende huid te hydrateren?
  4. Hoe scheerbultjes te genezen?
  5. Hoe acne littekens te verbergen?
  6. Hoe houd je je huid het hele jaar mooi?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail