Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Hoe win je een argument?

Om een argument te winnen
Om een argument te winnen, moet u een paar strategieën toepassen die u boven uw tegenstander plaatsen.

Als je ooit hebt geworsteld om te bewijzen dat je gelijk hebt, heb je waarschijnlijk te maken gehad met een sterke tegenstander die precies wist wat hij moest zeggen. Hoe is hij zo goed geworden in ruzie maken? Wat weet hij dat jij niet weet? Om een argument te winnen, moet u een paar strategieën toepassen die u boven uw tegenstander plaatsen. Met een beetje vertrouwen en deze argumentatietips, zul je merken dat je argument na argument wint tegen elke tegenstander die het aandurft om je uit te dagen.

  1. Lijkt goed geïnformeerd. Om ervoor te zorgen dat je tegenstander toegeeft, moet je verschijnen als de meest intelligente. Dat is niet te zeggen dat je moet meer kennis dan je tegenstander te zijn; het moet er gewoon zo uitzien. Breng feiten naar voren die het tegendeel van zijn argument bewijzen. Citeer statistieken die uw argument versterken. Heb vertrouwen in uw argument en zoek fouten in het argument van uw tegenstander. (Is zijn commentaar fascistisch? Is hij stereotyperend of generaliserend?) Als zijn argument zwak lijkt, zal het jouwe aan kracht winnen. Misschien moet u zijn argument een beetje buigen om de zwakheden ervan te laten zien. Alles wat je tegenstander zegt, kan worden aangevochten; je hoeft alleen maar uit te vinden hoe.
  2. Leid het argument. Je wilt nooit de controle verliezen over waar het argument naartoe gaat. Als je tegenstander een feit naar voren brengt waartegen je niet kunt discussiëren, verander dan van onderwerp. Breng iets anders ter sprake dat bewijst dat hij ongelijk heeft, en doe wat u kunt om het onderwerp van zijn sterke punten af te leiden. Als je meer punten krijgt en hij altijd probeert te argumenteren tegen wat je hebt gezegd, zal hij vergeten dat hij ook zijn eigen punten moet beargumenteren. In wezen kunt u hem ervan weerhouden zijn eigen sterke punten naar voren te brengen door hem te dwingen uw sterke punten te bespreken. Wie heeft er nu de leiding??
  3. Gebruik je tegenstander tegen zichzelf. Hoewel het een beetje stiekem is, kun je je tegenstander laten toegeven dat hij ongelijk heeft zonder het te weten. Je moet hem vraag na vraag stellen over zijn argument, en hem langzaam (en heimelijk) leiden tot de ultieme vraag die zijn argument zal weerleggen. Hij zal niet weten wat hem overkomt!
    In wezen kun je hem ervan weerhouden zijn eigen sterke punten naar voren te brengen door hem te dwingen
    In wezen kun je hem ervan weerhouden zijn eigen sterke punten naar voren te brengen door hem te dwingen je sterke punten te bespreken.
  4. Maak je tegenstander boos. Een boze tegenstander verliest de controle over de situatie en heeft niet het beste oordeel. Als je je tegenstander van streek kunt maken door je argumenten, zul je hem frustreren. Dit kan er zelfs toe leiden dat hij toegeeft, zodat hij uit de discussie en bij jou vandaan kan komen. Wat er ook voor nodig is, zeg ik altijd.
  5. Gebruik grote woorden. Als je je tegenstander wilt intimideren, is het misschien net zo eenvoudig als hier en daar een paar grote woorden achterlaten. Raak vertrouwd met termen en uitdrukkingen als "laat me het zo zeggen, vis-à-vis, per se, om zo te zeggen", en je tegenstander zal versteld staan van je nieuwe vocabulaire. Wie daagt eigenlijk een tegenstander uit die Latijn spreekt?

De sleutel tot het winnen van elk argument dat je hebt, is het vinden van de zwakke punten van je tegenstanders. Als ze goedgelovig zijn, bluf ze dan. Als ze verlegen zijn, bombardeer ze dan met feiten die ze niet willen bespreken. Of speel, als ze gevoelig zijn, aan hun emotionele kant door harde uitspraken te doen. Wat je techniek ook is, als je eruitziet en klinkt alsof je weet waar je het over hebt, zal niemand je argument kunnen weerleggen.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail