Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Hoe een kind te stoppen met uitstelgedrag?

Op deze manier kan uw kind gemakkelijk de leiding nemen door zich precies te gedragen zoals u zich gedraagt
Op deze manier kan uw kind gemakkelijk de leiding nemen door zich precies te gedragen zoals u zich gedraagt.

Uitstelgedrag is het uitstellen van iets dat een persoon op een bepaald moment zou moeten doen. Deze actie is vrij gebruikelijk bij volwassenen. Het begint meestal in de cruciale stadia van de ontwikkeling van het kind, wanneer hij wordt gevormd door zijn ouders en zijn omgeving. Zonder constante begeleiding, discipline en herinneringen van goed en kwaad, kan het zich ontwikkelen tot een gewoonte die een negatieve invloed kan hebben op sociale relaties en werkprestaties tijdens de volwassenheid. Uw kind stelt zich uit als u elke dag het volgende gedrag ziet: hij reageert niet meteen als hij wordt gebeld; hij wordt altijd laat wakker voor school; hij legt vaak zijn huiswerk en klusjes apart om te spelen of tv te kijken Dus wat moet u doen om te voorkomen dat uw kind gaat dillen? Lees verder voor meer informatie.

  • Wees een rolmodel. U moet weten dat uw kind op deze zeer jonge leeftijd letterlijk als een spons is. Dit betekent dat uw kind de aangeboren behoefte heeft om te kopiëren wat hij ziet of hoort. Als ouder is het belangrijk dat je het goede voorbeeld geeft. Doe altijd wat u zei dat u gaat doen en laat uw kind zien dat u uw tijd waardeert door niet te laat te komen en door u aan een dagelijks schema te houden. Op deze manier kan uw kind gemakkelijk de leiding nemen door zich precies te gedragen zoals u zich gedraagt.
  • Tijd is gelijk aan verantwoordelijkheid. Leer uw kind over het belang van tijd door geduldig uit te leggen hoe te laat komen hem veel problemen zal geven en hoe dingen vroeg en op tijd gedaan krijgen zijn leven zoveel gemakkelijker kan maken. Het is buitengewoon belangrijk dat hij begrijpt dat de enige manier waarop hij zijn tijd met succes kan waarderen, is door verantwoordelijk te zijn. Zo niet, dan wordt hij gestraft voor de gevolgen van zijn daden. Zorg ervoor dat deze les wordt bijgebracht in de geest, het hart en de ziel van uw kind.
    Het begint meestal in de cruciale stadia van de ontwikkeling van het kind
    Het begint meestal in de cruciale stadia van de ontwikkeling van het kind, wanneer hij wordt gevormd door zijn ouders en zijn omgeving.
  • Er moeten lessen worden geleerd. Laat uw kind de negatieve uitkomst van zijn daden ervaren. Als u uw kind weg laat komen met zijn onverantwoordelijkheid, zal hij hem alleen maar aanmoedigen om meer uit te stellen, dus hij zal het nooit leren. Deze stap kan erg moeilijk voor je zijn om mee om te gaan, vooral als je ziet dat je kind lijdt, maar je moet begrijpen dat de enige manier waarop hij zal leren, is door zijn eigen fouten.
  • Pak het probleem onmiddellijk aan. Als je ziet dat je kind het uitstellen, zorg er dan voor dat je hem er snel voor berispt. Het is van cruciaal belang dat uw kind weet waarom u boos op hem was. Wees heel duidelijk dat u zijn gedrag niet aanmoedigt. Als je hem al hebt geleerd over de betekenis van tijd en verantwoordelijkheid, vraag hem dan wat zijn fout was en wat hij moet doen om die te corrigeren. Dit zal uw kind helpen om al zijn fouten te beseffen en zich ervan bewust te worden. Om er verder voor te zorgen dat hij nooit vergeet, stel je enkele basisregels op. Zorg er wel voor dat je er heel streng mee bent!

Dit gedragsprobleem kan gemakkelijk worden opgelost door vastberaden te zijn tegen uitstelgedrag, door streng te zijn met uw regels en door uw kind voortdurend te herinneren aan de waarde van tijd en het belang van verantwoordelijkheid. Als uw kind onnodig iets uitstelt of uitstelt, volg dan deze tips om onmiddellijk te breken en zijn gedrag te veranderen. Succes!

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail