Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Hoe weet u wie u bij een huwelijksdouche moet betrekken?

Als u binnenkort een huwelijksdouche plant
Als u binnenkort een huwelijksdouche plant, volgen hier enkele richtlijnen voor het opstellen van een all-inclusive gastenlijst.

Een huwelijksdouche is leuk en lieflijk. Het is een van de essentiële huwelijksrituelen. Vroeger waren alleen de vrouwelijke familieleden van het te trouwen paar en de beste vriendinnen van de bruid uitgenodigd om deel te nemen aan het intieme evenement. Maar vandaag is de gastenlijst al uitgebreid. Mannen, stellen en zelfs officemates zijn welkom om aan de gelegenheid deel te nemen.

Inclusief gastenlijst

De huwelijksdouche is voor de bruid
De huwelijksdouche is voor de bruid en niemand anders.

Als u binnenkort een huwelijksdouche plant, volgen hier enkele richtlijnen voor het opstellen van een all-inclusive gastenlijst:

  • Raadpleeg de bruid. De huwelijksdouche is voor de bruid en niemand anders. Dus praat met haar. Krijg haar input. Ontdek wie haar favoriete gasten zijn. Je zou ze in je lijst moeten hebben. Verwacht van haar dat ze je de namen geeft van degenen die heel dicht bij haar zijn geweest. Het is beter als ze u haar "lijst" kan geven. Op die manier heb je geen reden om iemand te missen.
  • Maak de traditionele lijst compleet. Begin met de kant van de bruid - van haar moeder (of stiefmoeder) tot haar zussen. En dan al haar vrouwelijke familieleden - tantes, neven, nichten, of zelfs haar achterneven die ze al jaren niet meer heeft gezien omdat ze ergens anders wonen. De volgende is de kant van de bruidegom - nogmaals, van zijn moeder (of stiefmoeder) tot haar zussen. Daarna al zijn vrouwelijke familieleden. Als de grootmoeders of overgrootmoeders van het paar nog in leven zijn, nodig hen dan ook uit. Maak de traditionele lijst compleet door de bruiloftsmedewerkers en goede vrienden van de bruid te identificeren.
  • Identificeer de "leeftijdsgenoten" van de bruid. De huwelijksdouche is een intiem gebeuren. De bruid moet het uitgeven met haar "vriendinnen". Dus als ze een carrièrevrouw is, heeft ze misschien twee sets "vrienden". Misschien wil ze dat sommige van haar 'collega's' (kantoorgenoten, collega's en zakenpartners) aanwezig zijn bij haar huwelijksdouche. Evenzo kan ze verlangen dat sommige van haar 'kennissen' (jeugdvrienden, voormalige klasgenoten en oude vrienden) in de buurt zijn.
  • Noem de paren die op de gastenlijst moeten worden opgenomen. De bruid en de bruidegom zijn mogelijk sociaal actief geweest en hebben vriendschap gesloten met andere getrouwde stellen. Ze zouden ook moeten worden uitgenodigd.
  • Rond de gastenlijst af. Twee dingen zijn hier van belang. Ten eerste is er het budget. Als het krap is, kun je echt niet iedereen hebben. Als budget geen beperking is, ga dan naar het volgende aspect - "de spelbrekerfactor". Houd er rekening mee dat de huwelijksdouche naar verwachting een gelukkige gelegenheid voor de bruid zal zijn. Dus als iemand op de gastenlijst haar erg ongemakkelijk kan maken of als iemand daar ongetwijfeld kritiek op haar heeft, verwijder die persoon dan van de lijst.

Je gastenlijst is opwindend als je eenmaal iedereen hebt opgenomen die belangrijk is voor de bruid - voor haar leven als vrouw en voor haar toekomstige rol als echtgenote voor haar man. Ze zal er zeker naar uitkijken om haar eigen huwelijksdouche bij te wonen. Beperk de gastenlijst overigens niet, tenzij dit te wijten is aan budgetbeperkingen. Zelfs als sommige mensen niet zeker weten of ze het kunnen halen, verdienen ze het om hun respectievelijke uitnodigingen te krijgen. Hierdoor voelen ze zich onderdeel van het gelukkige moment van de bruid.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail