Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Hoe herken je een manipulatieve of controlerende relatie?

Als u tekenen ziet dat dit een controlerende of manipulatieve relatie kan zijn
Als u tekenen ziet dat dit een controlerende of manipulatieve relatie kan zijn, zoek dan hulp voor u en uw partner.

Er lijkt iets aan jou anders te zijn. Je vrienden schrikken terug. Je familie lijkt meer te klagen. Je hebt blijkbaar niet genoeg tijd voor ze. Wat erger is, je carrière of je cijfers gaan achteruit. Je excelleert niet zoals vroeger. Je baas heeft je hierover zelfs benaderd.

Lieverd

Wat schijnt er mis te zijn? Je hebt geen tijd meer voor al deze mensen en dingen die je zelf vroeger van hoge waarde hield. Het enige dat is veranderd, is dat je een nieuwe relatie hebt. Natuurlijk moet er veel tijd in een relatie gaan om het te laten werken, maar als je alles moet opgeven wat je dierbaar is, is het dan echt de moeite waard?

Het is mogelijk dat u zich in een manipulatieve of controlerende relatie bevindt
Het is mogelijk dat u zich in een manipulatieve of controlerende relatie bevindt.

Het is mogelijk dat u zich in een manipulatieve of controlerende relatie bevindt. Het is beter om erachter te komen voordat het te laat is. Hier zijn enkele eenvoudige stappen die u kunt nemen om te zien of u een relatie hebt die manipulatief of controlerend is.

  1. Onderzoek uw relatie. Kijk objectief naar uw relatie. Hoe denkt uw gezin over de persoon met wie u bent? Maken ze zich zorgen om je nu je bij hem bent? Hoe zit het met de manier waarop de relatie u beïnvloedt? Ben je diep van binnen dezelfde persoon als voorheen? Als je een student bent, zijn je cijfers dan beïnvloed? Hoe zit het met je werk? Gaat het beter met u of staat u op het punt ontslagen te worden toen u vorige maand de werknemer van de maand was?
  2. Herken zijn fouten. In een gezonde relatie moeten mensen zich bewust zijn van hun fouten. Aan het begin van een relatie hebben we de neiging elkaars fouten te negeren, omdat we in een staat van verliefdheid verkeren. Dit is normaal en goed, tenzij je merkt dat je je relatie met anderen verdedigt en uitlegt, zelfs als je niet wordt aangevallen. Als je merkt dat je liegt of excuses verzint, weet je misschien al dat er een probleem is.
  3. Kijk of je merkt dat je alles doet wat de ander wil doen. Als je partner alles onder controle heeft, kijk je misschien naar een controlerende relatie. Je zou tegen jezelf kunnen zeggen dat het oké is, maar dat is het niet. Als je constant van plan verandert om hem tegemoet te komen, dan is dit geen teken van een gezonde relatie.
  4. Pas op voor buitensporige jaloezie. Het is volkomen normaal om jaloers te zijn. Het is eigenlijk best schattig. Maar op een gegeven moment kan het teveel worden. Als je merkt dat je de hele tijd met hem uitgaat en nooit alleen, kan dit een gevaarlijk teken zijn. Of luister aandachtig als hij je vraagt over de tijd die hij niet bij hem heeft doorgebracht. Wat je nu hoort, is misschien wel het topje van de ijsberg.

Dit zijn slechts enkele van de manieren waarop u kunt zien of de persoon met wie u samen bent, het nodig heeft om u onder controle te houden. Blijf open voor uw eigen groep van vrienden en erkennen dat deze persoon hulp nodig heeft. Onthoud dat elke persoon de neiging heeft om te beheersen, maar besef of het een gevaarlijke cyclus begint te worden. Als u tekenen ziet dat dit een controlerende of manipulatieve relatie kan zijn, zoek dan hulp voor u en uw partner.

Verwante artikelen
  1. Hoe herken je potentiële dealbreakers voor daten?
  2. Hoe te herstellen van een giftige relatie?
  3. Hoe serveer je je Sweetie-ontbijt op bed?
  4. Hoe blijf je vrienden na een relatiebreuk?
  5. Hoe kunt u na een affaire om vergeving vragen?
  6. Hoe vrouwen seksueel aantrekken?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail