Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Hoe Flagstone Meeldauw te verwijderen?

De materialen die nodig zijn om flagstone meeldauw te verwijderen zijn bleekmiddel of azijn
De materialen die nodig zijn om flagstone meeldauw te verwijderen zijn bleekmiddel of azijn, zuiveringszout, een zachte borstel en een spuitfles.

Flagstones worden meestal gebruikt in landschapsarchitectuur. Het zijn meestal gewoon platte stenen of rotsen. Omdat het landschap eleganter maakt, worden deze over het algemeen gebruikt voor looppaden, hekken, patio's en soms zelfs daken. Het wordt ook gebruikt om grafstenen te maken. Omdat het vaak wordt blootgesteld, zijn schimmels en meeldauw vaak te vinden in hoeken en gaten van de stenen. Meeldauw is afgeleid van schimmels. Ze geven niet alleen een afstotelijke geur af, maar zien er ook onaangenaam uit door de zwart-witte laagjes die hierdoor ontstaan. Het verwijderen van meeldauw is geen moeilijke taak.

Verwijder flagstone meeldauw

U kunt proberen het gebied met hard water af te spuiten voordat u het met uw oplossing steriliseert
U kunt proberen het gebied met hard water af te spuiten voordat u het met uw oplossing steriliseert.

Hier is een eenvoudige manier om flagstone-meeldauw te verwijderen.

 • Bereid de benodigde materialen voor. De materialen die nodig zijn om flagstone meeldauw te verwijderen zijn bleekmiddel of azijn, zuiveringszout, een zachte borstel en een spuitfles. Deze materialen kunt u in uw kruidenierswinkel kopen. U kunt ervoor kiezen om een van de schoonmaakproducten te gebruiken. Als je een milieuvriendelijke oplossing wilt gebruiken, kun je azijn gebruiken. Azijn is net zo effectief als bleekmiddel en zal je planten niet op dezelfde manier schaden als bleekmiddel. Zorg ervoor dat u uw spuitfles vult met gelijke hoeveelheden water en azijn of bleekmiddel. Je kunt er ook voor kiezen om geen water toe te voegen, maar alleen azijn. Als u besluit om een hardere oplossing te gebruiken, gebruik dan zoutzuur en water. Zoutzuur is verkrijgbaar in supermarkten of bouwmarkten. De oplossing moet bestaan uit twee liter water gemengd met een liter zoutzuur.
 • Spray het gebied. U kunt proberen het gebied met hard water af te spuiten voordat u het met uw oplossing steriliseert. Afspuiten met hard water zal de schimmel verminderen. Gebruik de spuitfles gevuld met uw azijn-wateroplossing om het gebied met schimmel te besproeien. Laat het ongeveer een kwartier staan.
 • Schrob het gebied. Verwijder na minstens vijftien minuten de schimmel met een zachte borstel. Spoel de schimmel af met een tuinslang. Als je ervoor kiest om zuiveringszout te gebruiken, giet dan kokend water op het beschimmelde gebied, voeg zuiveringszout toe en schrob met een zachte borstel. Als u de oplossing met zoutwater gaat gebruiken, schrobt u het getroffen gebied met de oplossing.
 • Spoel met water. Zorg ervoor dat er geen oplossing meer op uw plavuizen zit. Zuur kan uw plavuizen beschadigen als deze niet goed wordt afgespoeld. Schrob het gebied na het spoelen met je bleekwateroplossing. Zorg ervoor dat het gebied schoon is. Spoel opnieuw met water.
 • Toegestaan om te drogen. Laat het gebied minstens vierentwintig uur drogen. U kunt ervoor kiezen om het gebied te bedekken met een plavuizenverzegelaar, die verkrijgbaar is in thuis- of bouwmarkten. Het aanbrengen van een sealer kan voorkomen dat de flagstone toekomstige schimmels en meeldauw krijgt. Het zal in de toekomst ook gemakkelijker schoon te maken zijn.

Voordat u uw bleekmiddel of een zure oplossing gebruikt, moet u het op een bepaald gebied testen. Als u dit doet, voorkomt u mogelijke schade aan uw plavuizen. Het is belangrijk om te onthouden dat, hoewel hardere oplossingen misschien effectiever lijken, ze uw omliggende planten kunnen beschadigen. Probeer organische oplossingen te gebruiken, zoals uw azijn-wateroplossing. Voor algemene reiniging is kokend of hard water het beste. Voeg geen chemicaliën toe. Voortdurend chemicaliën toevoegen kan uw plavuizen beschadigen.

Verwante artikelen
 1. Hoe mos uit gras te verwijderen?
 2. Hoe gewassen te roteren?
 3. Hoe een heuvel te terrassen om te planten?
 4. Hoe een onderhoudsarme tuin opzetten?
 5. Hoe granaatappelplantstekken te nemen?
 6. Hoe een boom te transplanteren?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail