Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Hoe krijgt u toegang tot uw pc als u uw beheerderswachtwoord bent vergeten?

U kunt de toegang tot uw eigen pc krijgen als u uw beheerderswachtwoord om de een of andere reden vergeet
U kunt de toegang tot uw eigen pc krijgen als u uw beheerderswachtwoord om de een of andere reden vergeet.

U kunt om de een of andere reden de toegang tot uw eigen pc blokkeren als u uw beheerderswachtwoord vergeet. Misschien ben je gewoon opeens flauwgevallen en ben je vergeten wat het was. Misschien kon je, door iets dat je uit je standaardroutine sloeg, niet meer herinneren wat je moest typen, omdat je al zo lang op het spiergeheugen hebt vertrouwd. Misschien kan het zelfs zoiets alledaags zijn als dat stuk papier dat je hebt opgeschreven toen je in de prullenbak werd gegooid. Wat de reden ook is, u heeft nu geen toegang tot uw eigen computer. Oh nee toch? Wat doe jij? Raak niet in paniek. Er is een manier om dit probleem op te lossen. U krijgt als volgt toegang tot uw pc als u uw beheerderswachtwoord bent vergeten:

  • Een tweede administratief account. Door een tweede beheerdersaccount aan te maken, krijgt u hetzelfde toegangsniveau tot de computer en zijn bestanden, afgezien van uw primaire beheerdersprofiel. Meestal wordt dit account automatisch aangemaakt. Met dit andere account kunt u het wachtwoord van uw andere account wijzigen, zodat u er weer toegang toe heeft. Onthoud het wachtwoord voor dit andere account als u besluit er een te maken.
  • De harde schijf gebruiken als extern geheugen. Verwijder de harde schijf uit de computer en sluit hem aan op een enclave-apparaat, zodat deze kan worden gebruikt als extern geheugen of als slaafstation. U kunt het vervolgens op een andere computer aansluiten om toegang te krijgen tot de eerder vergrendelde bestanden.
    Hier ziet u hoe u toegang krijgt tot uw pc als u uw beheerderswachtwoord bent vergeten
    Hier ziet u hoe u toegang krijgt tot uw pc als u uw beheerderswachtwoord bent vergeten.
  • Toegang tot software van derden. Gebruik software van derden om uw vergeten wachtwoord opnieuw in te stellen. Zorg ervoor dat u uw bestanden niet hebt versleuteld. Wees echter voorzichtig met welke software u ervoor kiest om te gebruiken.
  • Het wachtwoord opnieuw instellen met een systeeminstallateur. Als u de cd-rom van uw besturingssysteem, of het nu Windows of Mac is, neemt en deze in de computer plaatst, kunt u de computer opnieuw opstarten en het wachtwoord resetten. Voor Windows: open het menu "Instellingen" en kies de optie "Herstellen" door op 'R' te klikken. Hiermee worden uw harde schijven hersteld en uw bestanden gekopieerd. Als het klaar is, zal uw pc automatisch opnieuw opstarten. Druk op "Shift" + "F10" om een opdrachtprompt te openen. Vanaf hier heeft u toegang tot het configuratiescherm door "control.exe" (Windows 2000) of "nusrmgr.cpl" (Windows XP U kunt nu uw wachtwoord opnieuw instellen. Voor MAC-gebruikers: plaats de cd, wacht op de opstarttoon en houd 'C' ingedrukt. Laat los nadat je het draaiende tandwiel hebt gezien, selecteer een taal en ga verder. Klik op "Hulpprogramma's kiezen" en selecteer "Wachtwoord opnieuw instellen". Volg de instructies en sluit het installatieprogramma af. Werp de cd uit en start uw computer opnieuw op. U zou nu toegang moeten hebben tot uw bestanden met uw nieuwe wachtwoord. Wees voorzichtig met het bewaren van de cd's voor deze methode, aangezien anderen met dezelfde techniek toegang tot uw computer kunnen krijgen.

Raak niet in paniek als u zich ooit van uw eigen computer afsluit. Er zijn stappen die u kunt nemen om weer toegang te krijgen tot uw systeem en bestanden. Als u op de een of andere manier geen toegang meer krijgt tot de computer, moet u uw harde schijf opnieuw formatteren, waarbij al uw gegevens worden gewist, voordat u de computer weer kunt gebruiken.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail